Humax hdr-1000s can't find signal

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by Andyh4324, Feb 18, 2014.

Tags:
  1. Andyh4324

    Andyh4324
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    1,602
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Bit of land next to the sea
    Ratings:
    +319
    I've just got the above box to replace the outgoing skybox. On the sky box it says I have 90% on signal and quality on both inputs and I've never had a problem. I've just tried several times to install the humax but it says I have no signal. I've checked the f-connectors are on correctly etc but it made no difference.

    Am I doing something wrong? Is there a certain order I have plug it all in? Any pointers would be great.
     
  2. grahamlthompson

    grahamlthompson
    Distinguished Member

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    24,544
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Redditch
    Ratings:
    +4,187
    It could be your dish alignment. A Freesat box needs access to the Freesat home transponder 11428 H on Eutelsat 28A, A sky box does not.

    Using your Sky box add channels check the following transponder

    11428.00 H DVB-S QPSK 27500 2/3.

    If you don't have this transponder you will not be able to setup a freesat box.
     
  3. Andyh4324

    Andyh4324
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    1,602
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Bit of land next to the sea
    Ratings:
    +319
    So on add channel I have
    11.428 in frequency.
    H in polarization.
    27.5 symbol rate
    2/3 fec

    It returns with one page full of channels saying freesat with numbers plus a bbc and itv.

    Is this what I should expect to find? Or should there be more?
     
  4. grahamlthompson

    grahamlthompson
    Distinguished Member

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    24,544
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Redditch
    Ratings:
    +4,187
    That's what you would expect to find. I think you need to get your Humax box replaced.
     
  5. Andyh4324

    Andyh4324
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    1,602
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Bit of land next to the sea
    Ratings:
    +319
    Yep called Humax this morning and they are doing an exchange for me.
     

Share This Page

Loading...