Humax Foxsat HDR No Signal

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by DayvanCowboy, Mar 24, 2018.

  1. DayvanCowboy

    DayvanCowboy
    Novice Member

    Joined:
    Mar 24, 2018
    Messages:
    1
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Eaglescliffe
    Ratings:
    +0
    Hi

    I have a problem with my Humax Foxsat HDR and I wonder if anybody here could help please. Apologies if you have already seen this, I have also posted it on the hummy.tv forum and I can see that there is some crossover in members.

    The box is about 8 years old and was connected to an old Sky dish that belonged to the previous occupants of the house. The box worked fine and without problem until a few weeks ago when I noticed that a message saying ‘No or bad signal’ appeared momentarily when changing channel. I didn’t investigate at this time as the box appeared to be working properly. A week or so ago I noticed that when recording one channel I could only watch that channel and a day or so later a message saying ‘LNB short’ appeared momentarily when changing channel in place of the ‘No or bad signal one’. This did cause me to investigate, later than I should have, and I found that only one tuner was working – tuner 2.

    I tidied the ends of the cables up thinking that this may be the cause of the ‘LNB short’ message and, having read that this might solve the problem online, did a reset but this resulted in me losing all of the channels as the box couldn’t find any when rescanning for them. I also noticed that one cable – the one for tuner 1 – was slightly damp when I was tidying the end up of it up.

    I have had the cables and the LNB replaced this week but the box still won’t pick any channels up when scanning for them. The guy who replaced them thought that water may have got into the box from the cables and damaged it.

    Sorry for the length of all of that but I have two questions

    1. From the above, does it sound like the box is irreparably damaged, I appreciate that without seeing it this may be difficult to answer, or could it work even on one tuner only. If so how can I get a signal?


    2. If it is damaged to the extent that it won’t receive a signal, could it be used just to watch the stuff recorded on it? At the moment when the box is turned on it is stuck in the start up wizard mode, tries to find a signal, can’t and when I press OK it goes back to the find a signal process. Is there any way to get out of this cycle, I did manage it once when I first did the reset a week ago and I managed to get access to the media menu, but don’t seem to be able to do it anymore.

    I’m pretty much resigned to getting a new box but if anyone has any thoughts or advice it would be gratefully received.

    Thanks
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice