Htpc To New Onkyo 705 Issues

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by smooth-op, Sep 8, 2007.

Tags:
  1. smooth-op

    smooth-op
    Standard Member

    Joined:
    Mar 26, 2003
    Messages:
    71
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Ashford, Kent
    Ratings:
    +1
    HI

    i ave been trying today to get my htpc which has hdmi out to the new onkyo 705 av reciever.

    i get video feed but no audio

    if i plug the hdmi cable directly to the tv i get audio
    all the settings i assume are correct to accept audio on hdmi

    sky hd works though hdmi - but i dont get dd5.1 i have to use optical for that *i would like confermation on that


    thanks
     
  2. Curly99

    Curly99
    Distinguished Member

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Messages:
    9,426
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +2,255
    I'm sure it's a setting on the onkyo amp that need applying and as such i move this thread to the integrated amp forum where most of the Onkyo threads seem to be.

    moved fromComputer systems forum

    Curly
     
  3. sp_harris

    sp_harris
    Active Member

    Joined:
    Feb 13, 2006
    Messages:
    582
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +60
    Yes sky only send stereo over the hdmi lead for some bizarre reason. You need optical for Dolby Digital broadcasts.

    Sorry can't help with the other issue.
     
  4. Racquel Darrian

    Racquel Darrian
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 18, 2003
    Messages:
    3,396
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +907
    You need to go into setup - assign input - Digital inputs

    Change the source to HDMI.
     
  5. ralphmalph

    ralphmalph
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2006
    Messages:
    1,193
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Ratings:
    +133
    You also need to check that your HTPC can output audio over HDMI as most can not, they only send video at present.
     
  6. smooth-op

    smooth-op
    Standard Member

    Joined:
    Mar 26, 2003
    Messages:
    71
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Ashford, Kent
    Ratings:
    +1
    the htpc does send audio as i recieve directly on the tv

    just not the amp

    iv set the input for the audio to hdmi aswell
     
  7. smooth-op

    smooth-op
    Standard Member

    Joined:
    Mar 26, 2003
    Messages:
    71
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Ashford, Kent
    Ratings:
    +1
    Its Working !!!!!!!

    Driver issue

    Lovly to get dd and dts 5.1 awsome especially with this amp

    100% now satified even though it will probably continue to impress me when finally some one will bring out a 1.3a hdmi connection for htpcs.


    getting dtsHD-master and dolby truHD on my media centre will me aswome

    any new on that ?
     
  8. ramdor

    ramdor
    Active Member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    97
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Newport, S.Wales, UK
    Ratings:
    +33
    I wish :(

    Richie.
     
  9. smooth-op

    smooth-op
    Standard Member

    Joined:
    Mar 26, 2003
    Messages:
    71
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Ashford, Kent
    Ratings:
    +1
    cant be that long before some one brings it out
     

Share This Page

Loading...