Dismiss Notice
Attention AVForums app / Tapatalk users
Sadly GDPR means that, from 25th, we can no longer offer access to AVForums via the branded app or Tapatalk.
Click here for more information.

HS10, no colour from s-video!

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by malcolm, Oct 7, 2003.

  1. malcolm

    malcolm
    Novice Member

    Joined:
    Jun 25, 2003
    Messages:
    99
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Location:
    Northampton
    Ratings:
    +2
    Hi all,
    My HS10 arrived on friday! What a beauty :D
    I was up and running in a matter of minutes, all be it through the x-box.
    I have the bits for my HTPC arriving tomoorw :clap:

    Only problem so far is i cant get a colour s-video feed.
    I've checked both PJ and DVD are set to PAL or NTSC.
    I even get B&W if i put it through the x-box, so i dont think its the DVD player...

    Any thoughts on this?
     
  2. buns

    buns
    Banned

    Joined:
    Apr 29, 2001
    Messages:
    6,100
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Belfast
    Ratings:
    +1
    which of pal or ntsc are they set to?
     
  3. malcolm

    malcolm
    Novice Member

    Joined:
    Jun 25, 2003
    Messages:
    99
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Location:
    Northampton
    Ratings:
    +2
    i've tried all combinations.
    So... DVD set to PAL (thats the only pal option on the player.)
    Then tried the PJ on PAL, PAL-N And the other PAL option!

    Same with NTSC. No joy,... always B&W.

    I've also fried two different s-video cables and using the SONY Multi jack that comes with the PJ. All B&W.

    Am i running out of options?
     
  4. Mark Pitchford

    Mark Pitchford
    Active Member

    Joined:
    Mar 9, 2001
    Messages:
    209
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +4
    What cables are you using?

    I as this as I had the same problem between my freeview box and my TV when I changed the SCART lead the colour magically appeared!
     
  5. malcolm

    malcolm
    Novice Member

    Joined:
    Jun 25, 2003
    Messages:
    99
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Location:
    Northampton
    Ratings:
    +2
    I'm using an standard S-video cable.
    S-video out of the DVD and s-video into the PJ.
    No scarts or other connections in involved.
    i have also tried more than one s-video cable.
     
  6. Bristol Pete

    Bristol Pete
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    5,665
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Bristol.
    Ratings:
    +309
    try cycling through the inputs using the remote.

    I had a simliar quirk with my HS2 and found that I had to go past the first s-video option as I think that this was for the PJ multi option,

    If I remember correctly.

    Cap:smashin:
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice