How to print screen?

Discussion in 'iPad Forum' started by Craigy, Nov 28, 2010.

Tags:
  1. Craigy

    Craigy
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    4,991
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +874
    Hello, found a great Batman pic I would like for my wallpaper from the GamesTM magazine, read on the web you hold the home button then tap the power button and it sends the image to my photos app, when I do this I hold down the home button then as soon as I click power button it switches it off.

    Only on Friday updated to IOS4, its not jailbroken, any ideas?
     
  2. akki007

    akki007
    Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    1,693
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +154
    Press and hold on the picture then click save image. It will be in your photos app!
     
  3. Craigy

    Craigy
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    4,991
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +874
    Cheers, but its not an actual picture, its a page from the magazine without any writing on it and it looks stunning, which is why I wanted the print screen option.

    Holding down on the page doesnt bring up any options. :)
     
  4. akki007

    akki007
    Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    1,693
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +154
    Ah right, not sure what to say! Home and power does a screen shot for me.
     
  5. Craigy

    Craigy
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    4,991
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +874
    On the latest firmware?
     
  6. m32535d

    m32535d
    Active Member

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    69
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    West Mids
    Ratings:
    +15
    When you close an app you push the home button briefly .... A split second ..... ,

    So to take a screen grab push the home and power buttons at the same time , exactly as you would

    to close an app .

    Hope this helps .

    Nick
     
  7. Craigy

    Craigy
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    4,991
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +874
    It did, cheers Nick. :thumbsup:
     
  8. Craigy

    Craigy
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    4,991
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +874
    Here was the offending picture if anyone wants it.

    [​IMG]
     
  9. celsius

    celsius
    Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    458
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +39
    FYI and anyone else interested, you have done it wrong!

    It is the other way round -
    press and hold the power button, then "click" (not hold) the home button.
     
  10. akki007

    akki007
    Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    1,693
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +154
    There's no winking smilie so im gonna say, you're wrong! you can do it either way around.
     

Share This Page

Loading...