How quick is the layer change on the pioneer 575?

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by Wayne Moule, Sep 6, 2005.

  1. Wayne Moule

    Wayne Moule
    Active Member

    Joined:
    Aug 4, 2000
    Messages:
    1,365
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +32
    Or 585?

    Do they suffer from any pic/sound drop outs, or any non playable discs?
     
  2. NX3

    NX3
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    3,488
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +332
    If you make sure your running the latest firmware its pretty good imo
     
  3. xxxx

    xxxx
    Standard Member

    Joined:
    Aug 27, 2005
    Messages:
    776
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +23
    I have a 470 which is basically the same machine. The layer change is very fast. It has never rejected any disk that wasn't faulty.

    It is certainly the best player I have owned.
     
  4. Media_Man

    Media_Man
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I have the 575. The layer change is so quick its usually not noticable - unlike my old Tosh Sd100e.

    Best machine i have owned so far - and sold at silly money too. :thumbsup:
     
  5. MartinImber

    MartinImber
    Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    3,851
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    71
    Location:
    Worcester
    Ratings:
    +21
    MY 575 would not play a blank disc!
     
  6. PJTX100

    PJTX100
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Messages:
    8,132
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +563
    I've never seen a layer change on the 575...PJ :)
     
  7. Media_Man

    Media_Man
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Try recording something onto it first !! :lesson: :D
     
  8. the mechanic

    the mechanic
    Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    1,193
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Wrexham,North Wales
    Ratings:
    +52
    :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :confused: :confused: :D
    Thats about THE only disc it won't play. LOL

    Graham.
     
  9. the mechanic

    the mechanic
    Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    1,193
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Wrexham,North Wales
    Ratings:
    +52
    Hi there,
    How do I know I have the latest firmware ? And if not where do I get it ?
    I have'nt had any probs with layer change or anything else for that matter, but they do say prevention is better than cure.

    Ah hold on is it this.... http://www.pioneer.co.uk/uk/products.jsp?category=divx_firmware&category_id=222&taxonomy_id=42-84
    If so has any one tried it? and does it do anything to the region coding as mine is set to region free, and I dont want it to be re-set back to R2 only.

    Ta very much,

    Graham.
     
  10. Andy Leitch

    Andy Leitch
    Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Messages:
    550
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    None of your business
    Ratings:
    +60
    It won't play the video section of a 5 inch CDV disc.

    I still keep my CLD1750 mainly for that reason.
     
  11. NX3

    NX3
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    3,488
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +332
    To get the firmware version of your player you need to highlight the word 'Options' in the set-up menu, then press display on your remote control"

    2.09 is the latest update from Pioneer on CD or you can download it from :
    http://www.avland.co.uk/pioneer/dv575/575-V2.09.zip

    Though you can get 3rd party firmware, available here: http://mtz.softpedia.com/index.php

    No they do not modify your region settings. Yes many of us have updated and no problems at all :D
     
  12. Wayne Moule

    Wayne Moule
    Active Member

    Joined:
    Aug 4, 2000
    Messages:
    1,365
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +32
    Just bought one from Richer Sounds.

    I'm impressed so far.

    Well made, good sound and picture and very very quick layer change. This might be to do with the speed of the way it advances chapters so quick as well.
     
  13. jwramsay

    jwramsay
    Active Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    1,622
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    West of Scotland
    Ratings:
    +70
    Purchased a few weeks ago from RS : v2.09 firmware pre-installed.
     
  14. mray

    mray
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    2,752
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    83
    Location:
    London
    Ratings:
    +227
    I bought one today, and I agree it's well made, easy to use and slim too.
    But I don't think the PQ matches up to the S97. It seems to have more jaggies, no matter how I tweak it. (the Store Assistant said the 575 would toast the S97, even without the HDMI. I disagree.)

    After playing around with the 575 for a while, I think I need to amend this post. The picture is sharper than the S97, but therefore seems to highlight grain etc more. The Panny seems to smooth things out more.

    I think I can put up with the jaggies on the 575! It grows on you!
     
  15. the mechanic

    the mechanic
    Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    1,193
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Wrexham,North Wales
    Ratings:
    +52
    DITTO for me too.... :thumbsup: ....
     
  16. Wayne Moule

    Wayne Moule
    Active Member

    Joined:
    Aug 4, 2000
    Messages:
    1,365
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +32
    Just burnt some DivX clips from their site on a CD and they played back perfect on my 575.

    There's not many clips on there though. Is there some where else I can download clips, with more of a choice?

    :thumbsup:
     

Share This Page

Loading...