How often do you get "recording failed to start due to a tuner failure"?

How often do you get "recording failed to start due to a tuner failure"?

  • Regularly - e.g. About once a week or more

    Votes: 11 45.8%
  • Frequently - e.g. About once or maybe twice a month

    Votes: 4 16.7%
  • Occasionally - e.g Once every few months

    Votes: 3 12.5%
  • Never

    Votes: 6 25.0%

  • Total voters
    24

Slinkoff

Member
Just wondered what other people's experiences are with their tuners as I've been living with missed recordings on a fairly frequent basis.

Would be useful to know what brand of tuner you've got in your system, how many, whether it's a dual tuner,PCI or PCIe and what level of standby you use (S3) etc. etc.

I'm using 1 x Hauppage dual PCI tuner with the PC setup for S3 standby.
 

Stiggy

Distinguished Member
I'm using Vista, which has reduced quite a few of the problems. My PC is a Dell P4D 920, 1GB RAM and a Nova-T-500.

If you haven't tried already, get the latest drivers from the Hauppauge forums, and disable the IR component of the Nova-t-500 card if you're not using it.
 

Cyril

Active Member
Never got this with two Avermedia PCI cards.

I do occasionally lose all my channels every 2 months or so and have to re-do the guide setup.

Over the last year I did get some kind of file corruption once which wiped out my preferences.
 

The latest video from AVForums

Movies Podcast: Star Trek in 4K. Is the new boxset worth it?
Subscribe to our YouTube channel
Support AVForums with Patreon

Top Bottom