Horizontal color bands on my plasma. Help!

Discussion in 'Plasma TVs Forum' started by lapino, Oct 31, 2005.

  1. lapino

    lapino
    Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    1,474
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Oudenaarde
    Ratings:
    +56
    Hey people

    Yesterday I started noticing very annoying horizontal color bands on my plasma screen with regular broadcasts. I first thought this might be due to a bad transmission/cable (cable goes through my Sony DVD recorder too). But I tried connecting the cabel directly into the tv and get the same results.

    Strange thing is, when using the tuner of my Sony recorder instead of the built-in tuner, I don't see the effect (or it's not noticeable). Since I tried both feeding cable directly into the tv and a different tuner, I am almost 100% sure this is due to the internal tuner of the tv. Is there anything I can do to fix this?

    (Philips 42PF9966/10)
     
  2. MAW

    MAW
    Banned

    Joined:
    Jan 24, 2002
    Messages:
    14,103
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Nr Dorking
    Ratings:
    +411
    Sounds to me like you won't need to sell it!
     
  3. lapino

    lapino
    Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    1,474
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Oudenaarde
    Ratings:
    +56
    Uhm, this isn't exactly helpful eh.
     
  4. lapino

    lapino
    Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    1,474
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Oudenaarde
    Ratings:
    +56
    bumping this up a little. some more testing revealed:
    * horizontal 'more brightness' bands are NOT visible when using the tuner of my Sony HDD recorder
    * tried re-initializing channels with the Philips tuner, but to no avail, problem remains
    * tried manually adjusting a channel where the problem was visible (soccer) but it didn't work (just got more static)

    so I'm pretty much sure this has something to do with the internal tuner of the plasma tv. Since my Sony hdd recorder does NOT show it (and neither do DVD's), I guess the cable signal is good enough to show problem free pictures

    Now: is this something that can easily be fixed? anyone else heard about a similar problem with (philips) plasma's?
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice