1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hitachi PMA400E Settings

Discussion in 'Plasma TVs' started by Hagforce, Mar 8, 2004.

  1. Hagforce

    Hagforce
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hello!

    I got the PMA400e plasma screen.

    At first I was not satisfied with the PQ, but after some days of tweaking I think it its great.

    The initial settings must be crap?
    I found that the contrast is best set at around 40 :confused:
    Initial this was sett too full (127)
    Way isnt the screen settings good at default, if it was tweaked in the first place it would lock better in the showroom :confused:

    All the filters and **** is also turned on, and some of them really crapes up the image.

    Is all this impressions just me :rolleyes:
    Or do you have the same view on things.

    If some of you that got some test dvds and has set your screen from these parameters would come with an input on this that would be great!
    Maybe post your settings :smashin:

    Sorry about the bad English, I`m from Norway

    Cheers
     
  2. paulS

    paulS
    Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2003
    Messages:
    275
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    West Sussex
    Ratings:
    +4
    You're on the right track....

    Contrast 40
    Brightness +2
    Colour -1
    Tint -7
    Sharpness -15
    Video Picture : Normal
    Contrast : Linear
    Black Stretch : Off
    LTI : Low
    CTI : Low
    YNR : Low
    3D Comb : Off
    Film mode : Off
    Gamma : 2.2
    Line Intp. : Off
    Colour Temp : Normal

    Regards,

    Paul.
     
  3. mw3cdj

    mw3cdj
    Standard Member

    Joined:
    Nov 12, 2002
    Messages:
    396
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    West Wales
    Ratings:
    +1
    Contrast 35
    Brightness +2
    Colour -1
    Tint -2
    Sharpness -4
    Video Picture : Normal
    Contrast : Linear
    Black Stretch : Off
    LTI : off
    CTI : off
    YNR : off
    3D Comb : Off
    Film mode : Off
    Gamma : 2.2
    Line Intp. : Off
    Colour Temp : red 189
    green 200
    blue std
    These are my settings but i also use the iscan so just a guide for you
    Regards,
    Daran.
     
  4. ASH1

    ASH1
    Active Member

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    1,208
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +61
    Hi All, someone posted there Avia setting for the 400E a while back. I've copied these settings on my 400E and IMO the screen now looks really nice with good skin tones. The settings are as follows.

    Contrast 35

    Brightness +3

    Colour +2

    Tint -10

    Sharpness +3

    All other settings as defalt. If anyone finds there 400E better with other settings please post here and I'll give them a try.

    ASH1:smashin:
     
  5. bsf99

    bsf99
    Standard Member

    Joined:
    Feb 14, 2004
    Messages:
    34
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Hi

    I was wondering - when you list Contrast as 35 is that 35% or a setting of 35?

    Thanks for your help

    Brett
     
  6. Hagforce

    Hagforce
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hello People :smoke:

    Just wanted to say that this forum is great, a lot of helpfull people! :clap:
    I have tried the AVIA settings you posted ASH1 and they seem good.
    But you should try to turn off Black Stretch, it seems to crap things up :confused:

    I also see that mw3cdj and paulS have turned off 3d and film, and that they are on the -side of sharpness.
    Whay is this?


    Thank you for all help :smashin:
     
  7. Hagforce

    Hagforce
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I see that many other plasmas have something called "service menu".

    Do the Hitachi have one?
     
  8. ASH1

    ASH1
    Active Member

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    1,208
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +61
    Hi Hagforce, your right some top people on here always willing to help us out. I've done what you suggested and tuned the black stretch off. My first thought was it made the colour look a bit washed out, colour seems to have more depth with it on. But I'll keep it off for a few day's and let you know what I think.

    bsf99, The contrast is a setting of 35.

    ASH1:smashin:
     
  9. Hagforce

    Hagforce
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    ASH1

    When I enable black stretch the picture general seems great.
    The problem is when there is change in the picture (lots of dark shadows etc. it seems that the screen is autoadjusting black level)
    Anybody alse seen this, or is it just my screen
     
  10. paulS

    paulS
    Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2003
    Messages:
    275
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    West Sussex
    Ratings:
    +4
    My brother helped setup my screen with Avia (a lot more experience using it),
    we found that you just couldn't get "black" with the black stretch switched on,
    I leave the film mode off, as it is useless when watching sports ect....., and no real advantage for films when it is on.

    Paul.
     
  11. ASH1

    ASH1
    Active Member

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    1,208
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +61
    Hi Paul, it may have been your brother that posted the settings about 4 maybe 5 months ago. Can you please post your full set up.

    Thanks, ASH1:smashin:
     
  12. paulS

    paulS
    Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2003
    Messages:
    275
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    West Sussex
    Ratings:
    +4
    Hi Ash1,

    My setup....

    PMA400e
    Sony STR940
    Sky +
    HTPC
    Kef Eggs
    Rel 150E

    Sky + connected via S-VHS at the moment, but got a JS Tech Component converter coming this week.......

    Paul.
     
  13. ASH1

    ASH1
    Active Member

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    1,208
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +61
    Hi paulS, I meant your plasma settings, contrast ect.

    ASH1:smashin:
     
  14. paulS

    paulS
    Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2003
    Messages:
    275
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    West Sussex
    Ratings:
    +4
    Ash1

    See above :confused:

    (first reply to post)

    Paul.
     
  15. Hagforce

    Hagforce
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hello again :hiya:

    I can`t figure out wath the 3d comb filter and line intp does.
    Enybody know what this is good for?

    And the gamma setting 2.2 and 2.8, when its set to 2.8 its far to dark. What is the mening of this :confused:

    Lti, Cnr and Ynr also seems to have no mission.
    Is the black stretch some kind of black level auto adjust.

    I hope some of you with expirience in this settings could xplain some of this settings :lesson:

    Cheers
     
  16. ASH1

    ASH1
    Active Member

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    1,208
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +61
    Hi paulS, sorry mate I'll have to stop taking the tablets (or start):suicide: :blush: :D

    ASH1:smashin:
     

Share This Page

Loading...