1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hitachi 42PD7200 Questions

Discussion in 'Plasma TVs' started by acanning, Aug 16, 2005.

  1. acanning

    acanning
    Standard Member

    Joined:
    Mar 11, 2002
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Hampshire
    Ratings:
    +0
    Hello

    Just a few quick questions about the Hitachi 42pd7200 I am thinking of buying.

    1. Is it possible to set a default input when you first switch the tv on. I would like it to default to Sky. The Sagem I have always defaults to analogue tv which is annoying!

    2. How does the Hitachi deal with changing aspect ratios as you flick from one Sky channel to another. Does the auto mode deal with the changes effectively?

    3. Should I be concerned about screen-burn and buy an LCD?

    Any help would be much appreciated.

    Cheers
     
  2. neilios

    neilios
    Distinguished Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    6,943
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    halifax
    Ratings:
    +2,510
    1.Defaults to av2
    2.Panoramic or full ,no problems
    3.I personally have found my screen excellent no burn in ,image retention at all even after bbc's bloody interactive service pops up when i fall asleep.

    Hope that helps and you enjoy your screen. :)
     
  3. acanning

    acanning
    Standard Member

    Joined:
    Mar 11, 2002
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Hampshire
    Ratings:
    +0
    Thanks Neilios

    Just to clarify, if I plug Sky through AV2 (I assume it is an RGB scart) then the tv will always display Sky when I turn it on.

    I'm grateful for your comments.

    Cheers
     
  4. neilios

    neilios
    Distinguished Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    6,943
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    halifax
    Ratings:
    +2,510
    Yeah mine does ,when i turn it on in the morn av2 comes on auto. :)
     
  5. Badger0-0

    Badger0-0
    Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Messages:
    20,583
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Spaghetti Junction (really)
    Ratings:
    +1,921
    Turn the telly on and SKY comes straight on, NP (assuming you leave SKY on 24/7 like me).

    Turn Sky off, change mode, then back on, Sky automatically comes on, as does DVD (AV3) :thumbsup:

    Don't they all do that??? (I really don't know).
     
  6. Korum

    Korum
    Member

    Joined:
    Feb 19, 2005
    Messages:
    4,261
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Stockton-on-Tees
    Ratings:
    +691
    You're right Badger, RGB sources will only auto-switch if they are powered.

    My PV500 has AV1 power up preference but it's useless because I'm not gonna leave my Sky+ box on 24/7 and it auto switches to AV1 when I turn it on anyway so I don't see the point in these AV preference settings on TV's
     

Share This Page

Loading...