Quantcast

Hisense HE65K5510UWTS Owners Thread

rune

Member
Still no sign of the new firmware OTE.. It shouldnt matter in not on the latest firmware, should it? Does anybody have it on a USB stick?
 

rune

Member
I've just been on the phone to HiSense.. It seems I am out of luck for my TV.. H1110 is the last firmware they released for the 2017 model.. The I1207 firmware mentioned above is for the 2018 model of the TV, and wont work (apparently) on my TV. I asked him if any further firmware were likely and he said probably not, as they now develop for the new OS the newer TVs have.

They are sending me a USB Stick with H1110, but I am likely to stick to H0112 as I seem to remember the H1110 gave me different issues last time around.

Remind me not to purchase a HiSense next time around. :)
 
Last edited:

Philzzz

Novice Member
Updated my previous post on the new s/w I1207 slightly...

Installed no bother,I'd say the EPG is more responsive (but still slow) but the bug where you select a program & it moves off it after ~2 secs is still present. Also if you select a program that's finished already then (at least on BBC channels others not tested) it will play the iPlayer copy from the start.
 

jase128

Novice Member
nothing works on the Hisense tv, they are crap, I will never buy another product from this company again! full stop!
 

bino

Active Member
This is just a quick one for anyone who has a 4K Fire Stick going into either HDMI 3 or 4 if you have Disney + and are not seeing any 4K streams (Such as the Mandalorian ) go to settings on the TV ,System ,Hdmi and CEC settings scroll down to Hdmi 2.0 format and select Enhanced and voila 4k and hdr
 
Last edited:

serge123

Member
Hi

Can anyone advise why i cannot get HDMI1 and 2 to show a resolution of 2160
only shows 1080P and on the input menu HDMI 3 and 4 show HDMI_UHD but 1 and 2 show just HDMI

My HDMI 3 is broken so need 1 or 2

Any help appreciated
 

serge123

Member
Problem with the Hisense HE65k5510 there is very little clearance on the back once wall mounting to get a HDMI cable in
 

just wondering

Active Member
Hi

Can anyone advise why i cannot get HDMI1 and 2 to show a resolution of 2160
only shows 1080P and on the input menu HDMI 3 and 4 show HDMI_UHD but 1 and 2 show just HDMI

My HDMI 3 is broken so need 1 or 2

Any help appreciated
Have you gone into advanced settings and turned on HDMI 2.0 / enhanced HDMI, also ensure you use a 4k HDMI cable.
 

just wondering

Active Member
Unsure, but my gaming PC runs at 4k HDR via HDMI 2 on the TV, hdmi 1, I have my TV box plugged in, but that is only 1080p but upscales nice enough, I do know if I turn off enhanced HDMI, my gaming computer will not display at 4k on HDMI 2
 

bino

Active Member
Hi

Can anyone advise why i cannot get HDMI1 and 2 to show a resolution of 2160
only shows 1080P and on the input menu HDMI 3 and 4 show HDMI_UHD but 1 and 2 show just HDMI

My HDMI 3 is broken so need 1 or 2

Any help appreciated
Try going into settings system hdmi cec control
Make sure hdmi is set to enhanced
 

bino

Active Member
This is just a quick one for anyone who has a 4K Fire Stick going into either HDMI 1 or 2 if you have Disney + and are not seeing any 4K streams (Such as the Mandalorian ) go to settings on the TV ,System ,Hdmi and CEC settings scroll down to Hdmi 2.0 format and select Enhanced and voila 4k and hdr
Sorry got that wrong you need to use 3 and 4 (The ones on the back)
1and 2 (the ones on the side) only do 2160 up to 30
 

bino

Active Member
Problem with the Hisense HE65k5510 there is very little clearance on the back once wall mounting to get a HDMI cable in
You can get 90 degree hdmi connectors .Which is what I have on mine
One points up and one points down
It works well when mounted on the wall
 

serge123

Member
Pretty confusing as although 1 and 2 state 2160 at 30 hz can only get 1080 p showing on screen
yes i have tried adjusting the settings
weak sockets at back now both are broken off!!
 

rune

Member
My TV has suddenly stopped processing input after a while.. It will receive the change of channel (display the required number on the screen), but it wont change the channel.. I need to switch off/on for it to work again.. it will then work for a while longer.. Has anybody else seen this?

I am about to reflash the firmware with H0112 so hopefully that fixes the problem.
 

Similar threads

Trending threads

Top Bottom