1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

High pitch noise issue - HELP!

Discussion in 'Hi-Fi Stereo Systems & Separates' started by MrBungle, May 24, 2005.

  1. MrBungle

    MrBungle
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Greetings all,

    Having a problem with my setup - when pre and power amps are on, i hear a very soft but high pitched sound from both channels.

    Would very much appreciate some advice on this issue.

    My (initial) setup:
    Rotel 1080 power amp, Rotel RSP960AX Pre Amp.Mirage F2 speakers, Tara Lab interconnects, QED Qudos cable. Rotel equipment was purchased 2nd hand, from a reputable dealer.
    With this setup I would hear a high pitched sound from both channels if i placed my ear right up to the speaker. The sound was practically inaudible, and so it didn't worry about it.

    I recently upgraded the pre-amp to a Rotel RTC-965, also purchased second hand (but not from a dealer). Pre amp was in as-new conditioned, never used apparently. Now, with just the pre-amp and power amp on, i can hear the sound within a few metres of the speakers, providing the room is quiet. It appears to be higher in pitch.

    At first i assumed it was a grounding/power related issue, so i 'invested' in one of those circuited, isolated power boards. However this has made no difference.

    To confuse(?) the issue, i have found one instance where the sound is all but eliminated. If i select a source with is connected via optical cable (SPDIF connection to my MD deck) then the sound is barely audible. Otherwise, it is always there regardless of wether sources are switched on/playing or not.

    Any ideas?!?!?!? I'm after any suggestions on what i can try to troubleshoot this issue.

    Matt
     

Share This Page

Loading...