help setting up 3d for my jvc x7 plz

Alexh22

Standard Member
Hi all

I've finally bought a emitter and 3d glasses for my x7 but I have a problem! The image keeps flickering when 3d is activr. Plz help me sort this out I'm very frustrated.

Thx
 

signs

Banned
Hi all

I've finally bought a emitter and 3d glasses for my x7 but I have a problem! The image keeps flickering when 3d is activr. Plz help me sort this out I'm very frustrated.

Thx

how do you mean "flickering" turning on and off ? losing colour ? :)
 

Alexh22

Standard Member
I mean like the picture is fine then suddenly flashes then normal then 20 seconds later same thing.
 

signs

Banned
Hummm , I'm no expert, but it sounds like a dodgy transmitter to me .

are you local to me ? (staffs) if so you could borrow mine and see how you get on ?
 
Last edited:

Alexh22

Standard Member
it's been flickering even before glasses arrived and also flickers even if the emitter is connected or not
*
 

Alexh22

Standard Member
yeah remove the splitter as i doubt it will be 3D compatible compatible :)

Mate I removed the splitter and still same problen. Can the emitter be faulty? Like I said same thing happens even after remove emitter from jvc.
 

soupdragon

Distinguished Member
I would guess it could be a cable or source issue. Is it a blu-ray player, satellite box, PC etc.....are there output settings on the source that you can change? Eg, sky tv, set it to output 720p or 1080i. Is there an amp in between source and projector.

If you post a more detailed explanation of your complete set up, start to finish it will be easier for someone to spot the issue.

If I went on to a car forum and said "my engine is making a funny noise, can you help?" Thats not really enough detail to go on. I'm not having a dig, just struggling to know what the route of the problem might be.
 

Alexh22

Standard Member
Ok I'm using a xtreamer media steamer. I have a amp which projector connects to also my streamer is also connected to the amp not directly to streamer. I used to have emitter in past and no trouble but this time there is
 

soupdragon

Distinguished Member
Any clues???

When you go into the info part of the menu on projector, what does it say, eg, 1080p 24fp and does this match what the output of your source is. Check if your amp is on hdmi pass through or is it scaling?
 

Alexh22

Standard Member
Both are 1080p 60htz. 24fp is off. Not sure about hdmi pass though I'll check after work but I havent messed with the amp and few months ago I didn't have this problem
 

soupdragon

Distinguished Member
Both are 1080p 60htz. 24fp is off. Not sure about hdmi pass though I'll check after work but I havent messed with the amp and few months ago I didn't have this problem

Is it frame packed 3d as I don't think the projector supports frame packed 3d at 1080p 60hz, only side by side or top bottom. It can accept 1080p 24p frame packed.
 

soupdragon

Distinguished Member
I don't think it's the emitter as it still flickers when the emitter isn't connected. All the emitter does is tell the glasses which lens to open and close and at what time - if the picture flickers without any glasses on then it's something else - not sure though.
Have you tried running the hdmi lead from media player direct to the projector?
 

The latest video from AVForums

AVForums Movies Podcast: Which is the best decade for horror movies?
Subscribe to our YouTube channel

Latest News

Hisense TVs get Disney+ on VIDAA smart OS
  • By Andy Bassett
  • Published
Astell&Kern launches entry level SR25 MKII portable music player
  • By Andy Bassett
  • Published
LG rumoured to release 97-inch OLED TV in 2022
  • By Andy Bassett
  • Published
What's new on Blu-ray (UK) for Halloween 2021
  • By Mark Costello
  • Published
AVForums Movies Podcast: 20th October 2021
  • By Phil Hinton
  • Published

Full fat HDMI teeshirts

Support AVForums with Patreon

Top Bottom