1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help! - Multiple remotes, multiple device all stopped working at the same time.

Discussion in 'Home Cinema Control & Remote Controls' started by mjbrant, Apr 20, 2005.

  1. mjbrant

    mjbrant
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Greetings,

    I am experiencing a problem right out of the twilight zone.

    Here's the chronology of events:

    1) My Harmony remote stopped controlling my cable box.
    2) I tried the original cable box remote and the same thing happened.
    3) I replaced the batteries for both remotes - no success.
    4) I tried the two remotes within 2 feet of the box. The channel changing worked, but not the box on and off
    5) I called the cable company and swapped boxes.
    6) While waiting for the cable box to boot, I tried the Tivo
    7) I had basically the same problems with the Tivo, this time using both the Harmony and the original Tivo Remote
    8) I tried new batteries, with the same results.
    9) I tried new batteries, from a different package, with the same results.
    10) I walked away confused and bitter

    Assuming I don't have multiple bad battery batches, what could cause this? Is it possible that something is jamming the signal?

    This isn't a new setup - it's been up and operational for 1-2 years.

    Any suggestions would be greatly appreciated.

    Thanks,
    -Mike
     
  2. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    havent bought a plasma or anything recently? have you?
    or changed any thing to do with room lighting, new lamp or buls? new fire place?
     
  3. mjbrant

    mjbrant
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I'm sad to report that I haven't added a new plasma.

    Environmentally, it is the first hot day of the year. It is not the first hot day the system's been through. Could a ceiling fan cause problems?
     
  4. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    i was thinking of IR interferance often knocks out cable boxes and they do get horredously hot......
     
  5. mjbrant

    mjbrant
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Thank you for your help.

    I'd like to take credit for solving this one, but it was just dumb luck. Dumb luck is the kind of luck I do best.

    One of the remotes, who's function was taken over by the Harmony and was sitting (long unused) on a shelf, got a button stuck in the on position. I'm guessing it was the humidity. Second guess: my kids.

    When I picked it up, the button popped out and all is now well in my world.

    -Mike
     
  6. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    Cool well done mate mystery solved.............
     

Share This Page

Loading...