Help i cannot play my new game!!

Discussion in 'Xbox Forums' started by TankTopLover, Aug 3, 2006.

  1. TankTopLover

    TankTopLover
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    4,174
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +191
    Just got the Outfit for 17.99 and i am getting "does not support PAL - 50" !??

    But my system is set to PAL - 60 :confused:

    I am using Monster Cables so there is NO hdtv switch,it is always hdtv.So am i stuck?
     
  2. Black-Adder

    Black-Adder
    Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2005
    Messages:
    465
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Peoples Republic of Yorkshire
    Ratings:
    +32
  3. Indiana Jones

    Indiana Jones
    Moderator

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    37,381
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Bristol
    Ratings:
    +10,095
    To correct this problem you need to connect to a TV using a SD method like composite, s-video or scart so if you only have the Monster cable then I am afraid you are stuck.
     
  4. peahead

    peahead
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 14, 2002
    Messages:
    3,243
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    St.helens
    Ratings:
    +551

    Hi slinkywonka

    I have the monster cables and all i did was reconnect the official component cables did the switching thing that PeBe mentioned then reconnected the monster cable again and bingo no more pal 50 no supported message.
     
  5. alan_t

    alan_t
    Active Member

    Joined:
    Oct 28, 2005
    Messages:
    604
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +11
    he's already said his system is set to pal60.
     
  6. NackNack

    NackNack
    Banned

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    3,562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Northampton
    Ratings:
    +97
    That is the solution alan_t.

    You have to put it into TV mode, set it to 60hz there instead of 50hz, then put it back to HDTV. It's a silly bug that should have been erased by now.
     
  7. TankTopLover

    TankTopLover
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    4,174
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +191
    Well thats me stuffed then,i sold the original cables ages ago as i assumed i would not ned them,this is a strange problem and i am a little dissapointed that microsoft have not released some kind of update to fix it.

    Oh well,looks like its ebay or bust for the outfit :(
     
  8. peahead

    peahead
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 14, 2002
    Messages:
    3,243
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    St.helens
    Ratings:
    +551

    Yes i now he's set it to pal 60 but the monster cable doesnt have a hdtv/tv switch on the lead like the official ones do you have to first flick the switch to tv mode then select pal 60 then save turn console off then flick the switch back to hdtv.
     
  9. peahead

    peahead
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 14, 2002
    Messages:
    3,243
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    St.helens
    Ratings:
    +551
    can you not borrow a set of official leads from someone
     
  10. Indiana Jones

    Indiana Jones
    Moderator

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    37,381
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Bristol
    Ratings:
    +10,095
    They really do need to get this problem sorted because when playing in HD it is always 60hz so why it requires the console itself to be set to 60hz under the SD options when playing in HD is a mystery.
     
  11. TankTopLover

    TankTopLover
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    4,174
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +191
    Oh well,i am having too much fun with cloning clyde and saints row/streetfighter 2 to care too much atm anyway :D
    Glad i stuck with the 360 and did not sell,so many great looking games on the way before xmas.
     

Share This Page

Loading...