1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help for sony HS-50 and HDMI

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by tomos, Oct 21, 2005.

  1. tomos

    tomos
    Standard Member

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Messages:
    135
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    i used a HDMI cable in the past and all was fine, i used VGA for months now with no prob.

    i now have a new pc and wanted to be able to flick back and forth. i connected the hdmi to the dvi (7800gt) on this monitor and while the pic is there, it looks awful. it is blurry as anything.

    i swapped the cable back to my other pcs card (9600xt) (the one i used it on originally) and thats the same. both are fine with VGA but i want to use hdmi with it

    is there anyway to find if its the cable or the projector short of buying a new cable? :lease:
     
  2. mikeaitch

    mikeaitch
    Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2001
    Messages:
    1,583
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Stoke
    Ratings:
    +55
    I have the same card, so will try the DVI on mine tommorrow.


    Don't see the point though- VGA gives a great picture and guaranteed 1:1 :confused:
     
  3. mikeaitch

    mikeaitch
    Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2001
    Messages:
    1,583
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Stoke
    Ratings:
    +55
    I assume you set the Sony HDMI input to Computer, not video and enabled APA?
     
  4. tomos

    tomos
    Standard Member

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Messages:
    135
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    yep, no diff. dont get this at all tbh
     
  5. tomos

    tomos
    Standard Member

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Messages:
    135
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    tried again last night, disabling and enabling APA again did nothing. swapped cables around and again, all is fine with both pcs via VGA but not DVI.

    please, has anyone had anything like this before? i know its not the pcs, so its either the cable or the projector
     
  6. paulmcp2403

    paulmcp2403
    Active Member

    Joined:
    Mar 29, 2005
    Messages:
    1,300
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Ratings:
    +117
    hmmm....possible cable length issue ?? Just a suggestion....I have noticed more and more people complaining of issues when cables go over 5metres...
     
  7. tomos

    tomos
    Standard Member

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Messages:
    135
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    i know what you mean, but surely that would have always happened? when i had it originally, it was fine. apart from the overscan issue, there was no prob at all with the image :(
     
  8. tomos

    tomos
    Standard Member

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Messages:
    135
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    come on guys. please?

    any other ideas?
     
  9. pave

    pave
    Banned

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    1,568
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    london
    Ratings:
    +170
    Have you connected the cable when everything is off
     
  10. tomos

    tomos
    Standard Member

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Messages:
    135
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    i've disconnected/reconnected the cable on both ends with sony off and the pc off
     
  11. mikeaitch

    mikeaitch
    Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2001
    Messages:
    1,583
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Stoke
    Ratings:
    +55
    ok mate, finally got some time to try this on mine


    Had exactly the same result- blurry, indistinct characters on HDMI

    Tried various refresh rates instead of 60hz and voila! clear desktop @85, 75, 70 Hz, although I need to fiddle around a bit to get all the desktop on screen

    All this is thru the Nvidia interface

    HTH :)
     
  12. tomos

    tomos
    Standard Member

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Messages:
    135
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    thanks for checking mate ;

    thing is, i've tried various refresh rates on mine and it didnt make a diff :(

    plus, it's the same on my ati card (9600XT) and that worked fine last time i tried it (months ago)

    will try again tonight after work, just to double check tho. knowing me i've left out something

    failing that, it's got to be either the cable or the proj itself somehow.

    the projector wouldnt have a prob with hdmi and vga in at the same time would it? originally i didnt have a vga cable so just had hdmi plugged in by itself
     

Share This Page

Loading...