1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HELP Denon 500sd firmware update error

Discussion in 'Home Cinema Buying & Building' started by weavib, Feb 15, 2005.

  1. weavib

    weavib
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    i really need some help please!
    I installed the firmware upgrade that sasquatch had a link to, and confirm that it worked perfectly on my denon. All was going well...

    However, my problem started when i left the disk near the player, a stupid mistake!! the disc ended up being put back into the denon - and when the missus didn't know what was happening switched the power off,
    during the update! :eek:

    I fear the firmware has been wiped. The disk is still in the tray - wont eject. Only message is MECHA ERR on the display. nothing displays on the tv. all buttons do nothin when on dvd function :eek: :eek: :eek:

    Anyone with any ideas what i can do?? Is there anyway to perform a reset?

    All help greatly appreciated
     
  2. nathanhill69

    nathanhill69
    Active Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    392
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +19
    The only thing I could suggest is to un-plug the unit for at least twenty four hours as I believe this resets the system - although as the firmware was being updated I'm not sure what state the system will reset too? Worth a try though.

    Hope it works out.

    Nathan
     
  3. Conn

    Conn
    Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2005
    Messages:
    2,056
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +170
    Weavib - pm
     
  4. weavib

    weavib
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    have try unplugging the unit... not looking too hopeful..is it??
     
  5. nathanhill69

    nathanhill69
    Active Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    392
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +19
    Sounds like an e-mail to Denon then to say "Oooops, what shall I do?". I've always got a really fast response using this e-mail address (usually within hours):

    denon.consumer.support@denon.co.uk

    Nathan
     
  6. Judders

    Judders
    Standard Member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    154
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Basingstoke
    Ratings:
    +0
    Women + technology = plenty of time tryin' to sort the mess out! ;) I can't even remember the number of phone calls I've had from my missus that included the line "I don't know what happened, but it just stopped working...."

    Ps. Sorry I can't offer any advice on the reset :(
     
  7. weavib

    weavib
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Thanks nathan for the email address & your help- probably my best option.

    judders - it was about the first time she has even used the denon!! Think she will be too scared to do anyhing in the future

    worst thing though it was MY fault for not putting the disk away somewhere safe :mad:

    nothing worse than breaking your favourite toy...
     
  8. Wurzel

    Wurzel
    Standard Member

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    138
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    I've just been setting my 500SD up now... running through Lord of the Rings for a test and when I tried to eject after I got a lot of whirring and the same message 'Mech Err' .... aaaarrgghh

    Any update on this? What did you end up doing? For info, the machine had been multiregioned by the retailer and had worked out of the box... albeit briefly!

    lol... now sorted. Unplugged for 15 minutes, plugged back in and now OK. A bit worrying tho :rolleyes:
     
  9. Conn

    Conn
    Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2005
    Messages:
    2,056
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +170
    Bit of luck. Left mine unplugged for 3 days with no change and ended up getting it replaced :rolleyes:
     
  10. Wurzel

    Wurzel
    Standard Member

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    138
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    Hmmm... thats a bit worrying really - if its done it once... :(

    I'm glad I bought from Peter Tyson now as their return policy is less hassle than some others that were a similar price :thumbsup:
     

Share This Page

Loading...