hdmi 1.3 materialisation

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by jonnylawrence, Apr 23, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jonnylawrence

    jonnylawrence
    Standard Member

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    47
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    All,

    Does anyone know when HDMI 1.3 amps will start appearing? I'm currently biting my knuckles waiting to buy an amp and speakers and I'm willing to wait another couple of months, probably not until the end of the year though!

    Cheers

    Jon
     
  2. tonynibbles

    tonynibbles
    Standard Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    46
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +5
    Aren't these available already?

    I mean, the Sony 3200ES can handle 7.1 channel linear PCM over HDMI, and pass the video out - so it's compatable with the PlayStation 3 and it's 1.3 output.

    So long as your LCD is 1.3 compatable and can handle the extra number of colours, then that's a 1.3 setup ain't it?
     
  3. FunkyMonkey

    FunkyMonkey
    Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2002
    Messages:
    1,491
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +83
    I have read several times that less than HDMI 1.3 amps will not allow HMDI 1.3 pass-through.
     
  4. tonynibbles

    tonynibbles
    Standard Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    46
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +5
    I thought the whole point of HDMI 1.2 and 1.3 was that they are fully backwards compatable - so devices of a previous version of the HDMI spec will still handle the format fine.
     
  5. FunkyMonkey

    FunkyMonkey
    Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2002
    Messages:
    1,491
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +83
    Yes, but the amp will only pass through hdmi 1.2 quality of signal, not hdmi 1.3.
     
  6. Knyght_byte

    Knyght_byte
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    11,033
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Harrow, NW London
    Ratings:
    +600
    there is already a thread discussing when HDMI 1.3 amps are due out, please use the search function before starting new threads, cheers :)

    closing.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Loading...