1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Guys with a PW6 or 7 hooked upto a HTPC, what res do you have it on?

Discussion in 'Plasma TVs' started by Alexg, Mar 14, 2005.

  1. Alexg

    Alexg
    Active Member

    Joined:
    Aug 7, 2001
    Messages:
    234
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    As topic,

    What do you have the resolution of your PC set on when using it with these plasma?

    Many thanks
     
  2. Rob100

    Rob100
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 3, 2002
    Messages:
    3,468
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +227
    I have a 42PW5 - this is the same native res as the 6 and 7 series SD 42" displays, that being 852x480.

    I use both 848x480 and 856x480 from my HTPC.

    Rob.
     
  3. Andrew_P_S

    Andrew_P_S
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I have a 50PHD7 and use a FREE download called POWERSTRIP to match the 1366 x 768 resolution.

    This resolution is already in the program as a pre-defined setting, but you can customise any resolution. Also lets you play with refresh rates etc.
     
  4. lisag

    lisag
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    5,558
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Essex
    Ratings:
    +297
    See the thread 'using a pc as a scaler' if you want to learn about 1:1 pixel mapping..... or, just use a resolution that looks nice to you!

    lisa
    :)
     
  5. Alexg

    Alexg
    Active Member

    Joined:
    Aug 7, 2001
    Messages:
    234
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    But the minimum I can set the pc on is 800x600...?
     
  6. Jasonjo

    Jasonjo
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 3, 2001
    Messages:
    2,648
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    UK
    Ratings:
    +112
    Do a google search on "Powerstrip" this is a piece of sofwtare that will let you send a custom resolution to get the best from the screen using a PC.

    Rob100 suggests some good powerstrip settings that I have used on my friends PW6 with good results...

    JJ
     

Share This Page

Loading...