1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

gta 111 and gfx cards

Discussion in 'PC Gaming & Rigs' started by ianlecompte, Jan 12, 2004.

  1. ianlecompte

    ianlecompte
    Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2002
    Messages:
    951
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    oxfordshire
    Ratings:
    +13
    hi to you all,i,ve just purchased gta 111 and it appears to stutter quite a lot,i,ve checked my gfx card and it is a 9.1 card which should be o.k,or so the game says.will i need to get a better card?if so which one will do the job.cant afford much so needs to be cheap or second hand.thanks for any help.
     
  2. Erpland

    Erpland
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Look for the patch and try that,
    what GFX card? spec machine?
    The game wasnt exactly a smooth conversion for the PC in the first place.
     
  3. Joe Pineapples

    Joe Pineapples
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 23, 2001
    Messages:
    6,631
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Doncaster
    Ratings:
    +838
    dont know if you've sorted this yet, but you could try making sure your soundcard hardware acceleration is switched off, and in the game, use the 2d software sound option as well. I remember this making a BIG difference in performance for me.

    Dean
     
  4. H4r7y

    H4r7y
    Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    1,701
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    39
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +0
    hia, its not your hardware thats the problem, like erpland said it wasnt a very good port over to the pc and you will need a patch for windows to let it run as it should

    take a look on this page
    http://www.game-exe.ru/news/2002/9/14/32099/for_print.html

    and this is the name of the patch
    Q306676_WXP_SP1_x86_ENU.exe

    install this and it should run ALOT better

    btw, you install this patch at your own risk, i have never used this particular site but my patch was called the exact same.
    any questions please ask

    cheers

    h4r7y
     
  5. ianlecompte

    ianlecompte
    Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2002
    Messages:
    951
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    oxfordshire
    Ratings:
    +13
    thanks guys for the help,will try it over the next couple of days.will let you know how i get on.
     

Share This Page

Loading...