Green Spots/trail appears with Denon A1XV...

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by monotone, Sep 30, 2005.

  1. monotone

    monotone
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hi... just got myself the Denon A1XV

    When connecting the HD plasma & DVD via DVI, the picture has green spots and trails in the brighter part of the picture...

    Did I set up anything wrong?

    Cheers!
     
  2. binbag

    binbag
    Active Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    1,694
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +81
    You got sparklies! How long is your cable?
     
  3. monotone

    monotone
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Cable is only 3m... previously used with my powerbook-plasma via DVI (same cable) no prob.

    Still the cable's fault?
     
  4. binbag

    binbag
    Active Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    1,694
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +81
    Possibly (& its the easiest thing to swap out). What is the display and what resolution are you trying to show?
     
  5. monotone

    monotone
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Tried various output... (pref 1080i) since that's what the Plasma's DVI is for (1365X768)... but all showed green spots/trails in the bright areas of the picture...
     
  6. monotone

    monotone
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Just watched it on component and it's total fine... any other ways to rectify the DVI problem? even with green spots/trails, the picture via DVI is a pretty huge improvement over component... help! :)
     
  7. binbag

    binbag
    Active Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    1,694
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +81
    Which model plasma?
     
  8. monotone

    monotone
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Marantz PD5040D... pretty much a NEC plasma
     
  9. binbag

    binbag
    Active Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    1,694
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +81
    I'd say try another cable.
     
  10. monotone

    monotone
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Dealer gave an audioquest DVI... no change. Fustrating that the mac DVI worked perfectly with the plasma, and a top range DVD player doesnt. Anyone experienced similar prob?
     
  11. monotone

    monotone
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Dealer claimed similar problems with Fujitsu plasmas with DVI.
     
  12. binbag

    binbag
    Active Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    1,694
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +81
    Try asking in the plasma section. Maybe somebody has had a similar experience.
     
  13. monotone

    monotone
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Kind of a relief, the player has been found faulty. To be replaced by Denon with a new player.
     

Share This Page

Loading...