1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

grafic card problem

Discussion in 'PC Gaming & Rigs' started by jelly, Aug 1, 2004.

  1. jelly

    jelly
    Member

    Joined:
    Oct 1, 2003
    Messages:
    1,294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    nottingham
    Ratings:
    +9
    hi chaps have a problem with my saphhire radeon 128 on the smartgart screen the agp speed is set to off (usually set to 8x i think) when i try to change the setting it reverts to the original setting after A reboot any ideas
     
  2. NinjaMonkeyUK

    NinjaMonkeyUK
    Active Member

    Joined:
    Aug 1, 2004
    Messages:
    735
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    46
    Ratings:
    +103
    Have you checked the settings for AGP aperture in your BIOS?
     
  3. jelly

    jelly
    Member

    Joined:
    Oct 1, 2003
    Messages:
    1,294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    nottingham
    Ratings:
    +9
    no what do i do????
     
  4. HMHB

    HMHB
    Member

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    25,624
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Nottinghamshire
    Ratings:
    +3,981
    If yo go into BIOS (keep tapping the delete key when computer is booting up) and look for somewhere where it mentions AGP speed - 2x, 4x, 8x etc then try and change it to 8x. I don't think that the AGP aperture size has anything to do with the speed though.
     
  5. jelly

    jelly
    Member

    Joined:
    Oct 1, 2003
    Messages:
    1,294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    nottingham
    Ratings:
    +9
    have set the settings in the bios to agp but theres no difference?????????? still is set to off
     
  6. gandley

    gandley
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Messages:
    5,024
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Paradise Lost
    Ratings:
    +269
    if its set to off and the computer is still booting with visuals it is still working and so is operating at one of those speeds.

    Check under the ATI display settings to see if it says which speed the agp slot is running at. if it does then dont worry too much but if it dosent it could be sign things are about to go pear shaped.

    Try taking the card out and putting it back in again.
     

Share This Page

Loading...