gamecube/s-video/pannyae100

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by Kitch, May 3, 2002.

  1. Kitch

    Kitch
    Active Member

    Joined:
    Apr 18, 2001
    Messages:
    611
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    46
    Location:
    Nr Sheffield
    Ratings:
    +203
    HELP!
    my gamecube will not output an image using s-video

    it works fine using the supplied lead (composite)
    anybody with the same problem?

    any help would be appreciated
     
  2. johnny

    johnny
    Standard Member

    Joined:
    Oct 6, 2000
    Messages:
    180
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    London, UK
    Ratings:
    +2
    apparently (and this is just going from other peopls posting on other boards) nintendo have disabled the s-video out (meaning all those s-video leads dont work)

    dont ask me why, but that could be the reason
     
  3. chic

    chic
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Messages:
    5,985
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    glasgow
    Ratings:
    +871
    I just purchased a vga adapter for use on the gamecube today works fine on my pc monitor with a pal cube, will test it through my pannys vga input when it comes back from panasonic who are cleaning it for me due to large dustblobs which I couldnot remove.
     
  4. johnny

    johnny
    Standard Member

    Joined:
    Oct 6, 2000
    Messages:
    180
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    London, UK
    Ratings:
    +2
    This could be great news - where did you purchase it and how much was it? I'm looking at getting a panny in the near future and was wondering if I could connect it like this.
     
  5. Kitch

    Kitch
    Active Member

    Joined:
    Apr 18, 2001
    Messages:
    611
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    46
    Location:
    Nr Sheffield
    Ratings:
    +203
    chic

    i've just noticed a round green blob from my ptae100
    it can only be seen when a black image is shown

    when i defocus the image the blob comes into focus

    (the lamp has 120 hours on it)

    is it a dust or a dead pixel ?

    :confused:
     
  6. chic

    chic
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Messages:
    5,985
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    glasgow
    Ratings:
    +871
    That is what I had it is dust on the green panel I tried to blow it out using canned air but no joy, so phoned panasonic service & they collected it from my home & will clean it and return it all under warranty, I am ceinling mounting my panny & I have invested in an air purifier so that any dust particles in my pj room are removed. Will let you know when I get my panny back

    I got it from a local indy shop for £50 quite expensive but not as much as a tranducer, works ok with my pc monitor so when I get my panny back I will let you know if it works and what the pq is like, it also has a an av out so you can run you sound to an amp as well
     
  7. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Yep the PAL machine isn't compatible with a S-VHS lead - but the JAP machine is - I have both. To be honest S-VHS lead is not the way to go - even on a PAL machine if it worked. Go via component.

    I bought a component lead (not yet available in the UK) which uses the digital out socket on the GC. Both the PAL and JAP machines output a superb picture via it. Only thing is is the PAL machine can on output an interlaced signal - not a pure progressive signal like the JAP machine.
     
  8. pinda

    pinda
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    where did you purchase the lead from?
    Pinda
     
  9. jonny m

    jonny m
    Standard Member

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Messages:
    405
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    Gamecube Component Cable
    Official Nintendo Game Cube component cable
    Gamecube Digital Video Cable
    Official Nintendo Game Cube Digital Video cable
    Usually ships within 24 hrs
    www.gibsoft.com have both available for 30 quid and it looks like postage free for uk

    www.telegames.co.uk also sell these and are very helpful in answering email queries even on a sunday!

    gibsoft are only a few miles from where i live near glasgow so if they are open tomorrow I'll drive over and check them out.

    im finding the quality via composite on my pj at 70" atrocious, like most here ive tried a svid cable and all that does is feed the composite signal down one of the pins so my projector rejects that but my tv takes it ok via that method.

    am in 2 minds whether or not to buy a rgb cable as well! I would like both cables one to feed the pj and one to feed my monitor
     
  10. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Got mine from Telegames - bit more expensive, bit they were very helpful.

    There is also a DVI lead which, if you have a pj with that capability, is the way to go. Component though is superb - miles better than s-vhs on the jap machine.
     
  11. jonny m

    jonny m
    Standard Member

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Messages:
    405
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    damm, so I take it you progressive output with your jap cube then?:p
     
  12. jonny m

    jonny m
    Standard Member

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Messages:
    405
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    just ordered one from telegames also, gibsoft basically order from lik sang for you and dont maintain a local stock,

    I was wondering do you get progressive out with your jap gc?

    I echo your comments, telegames were very helpful indeed.
     
  13. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Yes - the Jap machine outputs progressive - 525p - whilst the UK machine outputs interlaced - 525i! (My Panny reports this as signal type and you can tell anyway :cool: )
     
  14. chic

    chic
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Messages:
    5,985
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    glasgow
    Ratings:
    +871
    the vga box with the cube doesnt work properly with the panny you get a wide 480 signal but the picture is bloomy & unwatchable.
     
  15. jonny m

    jonny m
    Standard Member

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Messages:
    405
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    chic
    sorry to hear that.

    I've been doing alittle more investigation and the nintendo digital video cable that you can get for the gc is only designed for jap tv's as it outputs component into the vga 15 connector but without the horizontal and vertical syncs, so the image would be barmy.

    so for us the only decent option is interlaced component or rbg into tv.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice