failed and clashed recordings - thoughts please

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by tmcg, Jan 12, 2008.

  1. tmcg

    tmcg
    Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    104
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Box (Thompson) is now 17 months old, and other than occasional hanging issues have had no real problems.
    This week I started to get clashed (when there weren't any) and failed recordings , issues started after had what sounded like hard disk running all night. Took 5 reboots to get the box to work and since then had the problems. Not on all recordings however - its never that simple.
    Am I a victim of a software update or should I just blackmail Sky into a free engineer visit?
     
  2. Chip Nicley

    Chip Nicley
    Active Member

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    165
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +15
    I would try a forced software download first to see it that worked, But your issue sounds iffy...
    Try the above if no joy call SKY and lay it on heavy to get what you need.

    Im sure you know but

    Power down the box
    press and hold BACKUP (Front panel)
    Power up the box after 15 secs lights come on (Front panel)
    Wait 10 mins or so

    See waht happens

    Hope it helps

    Cheers:thumbsup:
     
  3. Mickyfinn

    Mickyfinn
    Active Member

    Joined:
    Sep 25, 2005
    Messages:
    184
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +10
    I'm in the same position and experiencing the same issues.
    I've switched off Anytime, since that causes uncalled for wear and tear.
    I think the real problem is that Sky have sold the public a real cheap and sh*tty box at a rip-off price.

    Just hang on until free-sat becomes a reality, then ditch Sky when the new, reliable hd-pvrs become available.
     
  4. fatal-infection

    fatal-infection
    Active Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    1,401
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Oxfordshire
    Ratings:
    +161
    I had the same problem. Rung sky and it seemed that my card wasnt paired with that box, so they simply done a health check paired the card. Sorted! Maybe not same for you but id give it a go!
     
  5. Rich Marshall

    Rich Marshall
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    3,717
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Kirkby In Ashfield
    Ratings:
    +585
    Mine is doing the same, it's my second box and it's almost a week old now!
     
  6. mattclarkie

    mattclarkie
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    11,987
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Real guitars don't have strings, they have 5 colou
    Ratings:
    +934
    I have had this issue with Sky+ for years, clashes, missed recordings, or things that shouldn't record recording. It happens rarely, but when it does occurs frequently for a few days, and then goes away.

    Around christmas I got several programmes set for reminder also recording, in the planner would be the programme with the green clock and series link, and underneath the same programme with the R record, and no series link.


    I have no idea what causes it to happen.
     
  7. Deputy Dawg UK

    Deputy Dawg UK
    Active Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    1,478
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Rushden, Northants
    Ratings:
    +58
    I've had my box for about 18 months...seemed to be running well until last week when i got CLASHED and FAILED RECORDINGS i did a forced software update and since then (touch wood) it has been ok !
     
  8. tmcg

    tmcg
    Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    104
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Thanks to you all, and esp to Chips - never had to do forced software download, so useful.
    Incidentally, left it unplugged all night and works again......
     
  9. Jaycee Dove

    Jaycee Dove
    Active Member

    Joined:
    May 7, 2006
    Messages:
    2,258
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Ratings:
    +172
    Try setting your padding in the Sky + settings to 0 minutes before and after.

    You will find loads of threads reporting clashing issues and recordings that do not play. It has been going on for months and this is the one workaround we have found that seems to help. Might , or might not, assist you. But it removes the need for two tuners at the overlap between recordings, which appears to be a key issue for some reason.

    A bit of a mess but helps until Sky get around to fixing the problem!
     
  10. Redjay

    Redjay
    Active Member

    Joined:
    Sep 6, 2005
    Messages:
    1,140
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Rugby
    Ratings:
    +28
    I had this problem a while back. It was very evident during wet and windy weather and very annoying having to redo the planner.

    A sky fitter found that the dish was a bit loose and tightened it all up. The dish is on a high chimney and secured with a strap.

    I have not had another problem in 6 months!!
     

Share This Page

Loading...