• New Patreon Tier and Early Access Content available. If you would like to support AVForums, we now have a new Patreon Tier which gives you access to selected news, reviews and articles before they are available to the public. Read more.

epson tw9100 power loss

paulr2006

Distinguished Member
I suspect it is over heating, is the filter clean? & do you have good ventilation around it? if so perhaps you need to call Epson service.
 

paulr2006

Distinguished Member
Suggest you return to Epson then for repair if within warranty
 

paulr2006

Distinguished Member
Might sound daft but is your power lead securely pushed home into the socket, I have a friend with an Optoma PJ who was having similar problems & it turned out to be this issue.
 

kdwg1308

Active Member
is it def power loss?
I have a 5910 awaiting collection for warranty with similar issues. looses picture and seems like its dropped power but I don't think its that.
 

kdwg1308

Active Member
so whats loosing power? your projector? is it somewhere that you can see if the power lights go off?
I have an Epson 5900 with similar issues. Epson have had me connect to amp and direct to bdp with same results. it seems to be dropping ac power but it isn't.
do you have a long run hdmi? it could be that. not strong enough signal, pj goes blank and no sound from avr.
 

frankie13

Active Member
the projector loses connection from the yamaha avreciever because the smart tv trips the the yamaha so both projector and yamaha lose connection at once then both restart seconds later i cured it by not having a hdmi connection between the yamaha and tv
 

kdwg1308

Active Member
oh well, glad to hear you got it sorted.
 

The latest video from AVForums

Guardians of the Galaxy Xmas Special, Strange World, Bones and All, and Cabinet of Dr Caligari in 4K
Subscribe to our YouTube channel

Full fat HDMI teeshirts

Support AVForums with Patreon

Top Bottom