1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Epson TW3200/3600 owners thread - Part 3

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by pacemaker, Nov 22, 2011.


    1. kbfern

      kbfern Distinguished Member

      Joined:
      Aug 17, 2002
      Messages:
      16,878
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      1
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      166
      Location:
      Wolverhampton
      Ratings:
      +4,982
      Yes more and more folks are waking up to what a relatively cheap projector can do these days and buying into the fact you can have a cinema in your own living room for about the cost of a 50" tv.
       
    2. lantis

      lantis Standard Member

      Joined:
      Nov 28, 2011
      Messages:
      2
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      1
      Ratings:
      +0
      Anyone worked out the best settings for the TW3200 yet? offsets, gains of RGB etc..?
       
    3. baronm

      baronm Active Member

      Joined:
      Feb 18, 2006
      Messages:
      153
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      28
      Ratings:
      +52
      Hi Guys,

      Apologies if it's already been asked (I'm working my way through the owners threads!!!), but I've got a query on mounting the 3200 upside down on either a wall or ceiling mount.

      I see that it uses M4x9 screws, and it has 5 holes to screw into, however the mounts that are at the top of my list only have 3 mounting points on them. Will 3 x M4x9 screws hold the 3200 safely, or do I need to be looking exclusively at mounts with 4 mounting points?

      Last thing I want is having some massive bolts in the wall to make sure it doesn't fall off only for the unit to fall off the mount itself!!

      Mark
      ====
       
    4. technomong

      technomong Standard Member

      Joined:
      Sep 14, 2006
      Messages:
      64
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      8
      Ratings:
      +2
      I got a bargain on a box damaged one from Epson Uk. It was the last one at the time, but it's worth checking with them to see if they have something. I'm very impressed with it
       
    5. wolvers

      wolvers Well-known Member

      Joined:
      Jun 10, 2008
      Messages:
      6,457
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      133
      Location:
      Buckingham
      Ratings:
      +1,112
      I'm only using three on mine.
       
    6. baronm

      baronm Active Member

      Joined:
      Feb 18, 2006
      Messages:
      153
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      28
      Ratings:
      +52
      Thanks Wolvers - I'm assuming you're happy with just the 3 and unconcerned that they might not hold it?
       
    7. wolvers

      wolvers Well-known Member

      Joined:
      Jun 10, 2008
      Messages:
      6,457
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      133
      Location:
      Buckingham
      Ratings:
      +1,112
      Yeah, it's fine.

      Actually I should of elaborated. Mines bolted to the underside of a shelf with some M4 threaded bar, locked in place with nuts. It's not how I'd ideally have it but our screen is quite low, as that is how we like it, and the previous projector could hit the screen from high up. The 3200 had to be mounted lower because the vertical shift couldn't move the image down as far as a PJ that can be pointed downwards.
       
    8. Al1357

      Al1357 Active Member

      Joined:
      Jan 8, 2008
      Messages:
      57
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      11
      Ratings:
      +8
      I'd be more concerned over bolts or screws holding the mount to the wall or ceiling. Your mount should have a load capacity on it, have a look at projector point site as the mounts give load capacities and the epson is around 7Kgs.

      I used to have my projector on a shelf above my head until one night i heard a strange noise behind me then got hit on the head by the shelf and projector due to screws being too small :suicide:, my only thought was thank god the bulb didn't blow, then noticed the blood, lesson well learned, you can hang off the new mount:D
       
    9. wolvers

      wolvers Well-known Member

      Joined:
      Jun 10, 2008
      Messages:
      6,457
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      133
      Location:
      Buckingham
      Ratings:
      +1,112
      Did someone here mention getting some kind of image burn in here? I think this has happened with my new bulb from being on the PC desktop, I cans the ghosts of icons in the back of TV programmes! Hopefully it will go eventually.
       
    10. technomong

      technomong Standard Member

      Joined:
      Sep 14, 2006
      Messages:
      64
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      8
      Ratings:
      +2
      Hi

      I'm having an issue with some games on the PS3 flashing green bars, or white noise, or other weird effects. I've tried changing the HDMI range to limited on the PS3, Epson super white off on the PJ, and other tweaks, plus changed to a different HDMI port. It still happens, but seems to be improved
      My amp is old and doesn't have HDMI (I got it cheap because non-HDMI were seriously reduced at the time) so I use the optical out for sound, HDMI goes straight from PS3 to Epson.

      Ring any bells for anyone, is this a known issue/simple fix?
       
    11. baronm

      baronm Active Member

      Joined:
      Feb 18, 2006
      Messages:
      153
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      28
      Ratings:
      +52
      Shiny new 3200 + 106" screen + wall mount picked up from Projector Point today :)

      Going to be installing it all on Saturday, so will inevitably be back with loads of stupid questions from a projector virgin on Sunday! ;-)

      Mark
      ====
       
    12. jclivingston

      jclivingston Standard Member

      Joined:
      Feb 15, 2006
      Messages:
      20
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      1
      Location:
      Llandegla
      Ratings:
      +0
      Just received and turned on my new 3200

      My first projector and it absolutely meets expectations - have only used it my lounge with the blinds down and it is fine. can't wait to see it tonight without any ambient light.

      Very chuffed
       
    13. TonyKL

      TonyKL Active Member

      Joined:
      May 4, 2005
      Messages:
      137
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      18
      Ratings:
      +3
      Well last night after watching an NFL game as I was switching things off I noticed a 5 inch lighter circle on the projected black image. After changing the focus I realised that this is a small piece of dust (there are quite a few other tiny dots too).

      I've not long owned the projector and I got it from Projector Point, who do you recommend I contact regarding this issue? PP or Epson? Also, it's probably only got a couple of hundred hours on it max, is there anyway that I could have it replaced with a new unit instead of old?

      Thanks, Tony
       
    14. kbfern

      kbfern Distinguished Member

      Joined:
      Aug 17, 2002
      Messages:
      16,878
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      1
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      166
      Location:
      Wolverhampton
      Ratings:
      +4,982
      You need to contact Epson and they will probably switch it for a different pj, not necessarily a new one though.
       
    15. TonyKL

      TonyKL Active Member

      Joined:
      May 4, 2005
      Messages:
      137
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      18
      Ratings:
      +3
      I thought that's what you'd say :(
      Bit unfair if I end up with an old bulb.
       
    16. kbfern

      kbfern Distinguished Member

      Joined:
      Aug 17, 2002
      Messages:
      16,878
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      1
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      166
      Location:
      Wolverhampton
      Ratings:
      +4,982
      Well you could ask him if it is a refurb one does he know how many hours (although I think they are zeroed out anyway) if you can switch your bulb with the one in the replacement, I don't see how he could object.
       
    17. TonyKL

      TonyKL Active Member

      Joined:
      May 4, 2005
      Messages:
      137
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      18
      Ratings:
      +3
      Fair point, I will see what Epson say.
       
    18. wolvers

      wolvers Well-known Member

      Joined:
      Jun 10, 2008
      Messages:
      6,457
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      133
      Location:
      Buckingham
      Ratings:
      +1,112
      The replacement units always have a new bulb in them.
       
    19. TonyKL

      TonyKL Active Member

      Joined:
      May 4, 2005
      Messages:
      137
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      18
      Ratings:
      +3
      Are they new or do they just reset the pj to say zero? :devil:
       
    20. wolvers

      wolvers Well-known Member

      Joined:
      Jun 10, 2008
      Messages:
      6,457
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      133
      Location:
      Buckingham
      Ratings:
      +1,112
      I'm pretty sure the Epson engineer guy said they were always fitted with new bulbs.
       
    21. Oggie

      Oggie Well-known Member

      Joined:
      Jul 11, 2007
      Messages:
      6,916
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      136
      Ratings:
      +611
      I'm looking into getting Epson EH-TW3200 but would just like to find out what its like for gaming (lag) ?
       
    22. SimonG156

      SimonG156 Member

      Joined:
      May 18, 2004
      Messages:
      121
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      21
      Ratings:
      +3
      I use it for the Xbox. I see no issues whatever.
       
    23. Oggie

      Oggie Well-known Member

      Joined:
      Jul 11, 2007
      Messages:
      6,916
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      136
      Ratings:
      +611
      Thank you Simon :thumbsup:
       
    24. wolvers

      wolvers Well-known Member

      Joined:
      Jun 10, 2008
      Messages:
      6,457
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      133
      Location:
      Buckingham
      Ratings:
      +1,112
      Both myself and PF use a TW3200 for PC gaming. :thumbsup:
       
    25. Oggie

      Oggie Well-known Member

      Joined:
      Jul 11, 2007
      Messages:
      6,916
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      136
      Ratings:
      +611
      Gonna get it mate, Mrs has given me go ahead :) now just to look around for a good deal !
       
    26. wolvers

      wolvers Well-known Member

      Joined:
      Jun 10, 2008
      Messages:
      6,457
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      133
      Location:
      Buckingham
      Ratings:
      +1,112
      Sweet. :) Are you going to run your gaming PC through it?

      Make sure you get a UK one, IIRC there were some deals around on foreign ones that didn't have the proper 3yr on site warranty.
       
    27. Oggie

      Oggie Well-known Member

      Joined:
      Jul 11, 2007
      Messages:
      6,916
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      136
      Ratings:
      +611
      Yeah gonna get it for movies and games on pc and some ps3 gaming as well. Do you use hdmi for pc ?

      Thanks, will def make sure get uk model. Gonna try to find someone that sells it through quidco.
       
    28. wolvers

      wolvers Well-known Member

      Joined:
      Jun 10, 2008
      Messages:
      6,457
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      133
      Location:
      Buckingham
      Ratings:
      +1,112
      Yep, HDMI from PC via an AV amp.
       
    29. Swiss

      Swiss Standard Member

      Joined:
      Jun 26, 2006
      Messages:
      53
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      8
      Ratings:
      +2
      Just thought I'd post to say my 3200 was delivered on Friday; hooked it up to my PS3 and played some Wipeout HD, Call of Duty and flicked through Planet Earth on BluRay while projecting onto my home office wall; very impressed! Just need to wait until mid January now for my Beamax screen to be built / delivered and I can get it all set-up in my living room, but for now, it goes back into its box.
       
    30. wolvers

      wolvers Well-known Member

      Joined:
      Jun 10, 2008
      Messages:
      6,457
      User Reviews:
      0
      Products Owned:
      0
      Products Wanted:
      0
      Trophy Points:
      133
      Location:
      Buckingham
      Ratings:
      +1,112
      :eek: Now way could I do that! :rolleyes:
       

    Share This Page

    Loading...