DVDO HD Connection Problems

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by NorthernApe, Mar 7, 2006.

  1. NorthernApe

    NorthernApe
    Active Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    149
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Paddock Wood, TN12
    Ratings:
    +30
    I want to route three sources through my DVDO HD scalar and am having a bit of trouble getting my head around the best way to do it.

    The current set up is:

    SKY+ -> component -> Denon In
    DVD -> component -> Denon In

    Denon Out -> component -> DVDO In
    Xbox 360 -> component -> DVDO In

    DVDO Out -> VGA - > Plasma PC Input

    All audios are via optical and are handled by the Denon.

    The DVDO is set to 760p output at 50hz and the picture is pretty good. When I switch to the xbox I have to set the DVDO to 480p otherwise the picture only takes up 3/4 of the left side of the plasma. If I try to set the xbox to 760p output I get a full picture on the plasma but it is green.

    Is this the best way to do this?
     
  2. NonPayingMember

    NonPayingMember
    Previously Liam @ Prog AV

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    8,525
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +830
    DVD - component - iScan
    Sky - RGB+sync or component - iScan

    [keep on different inputs as both will want differeing aspect ratios, overscan adjustment, grayscale and colour adjustment etc]

    XBox either direct to the plasma as component, or using VGA leads via iScans pass-thru input.
     
  3. NonPayingMember

    NonPayingMember
    Previously Liam @ Prog AV

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    8,525
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +830
    And I assume you mean 720p....
     
  4. JavierS

    JavierS
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Other possibility would be getting an Oppo DVD and connect it to the DVI input, great affordable player, or even get an SDI module and SDI modded player which will give you the best PQ the HD can give. You can get the module fairly cheap from ebay (Lenexpo).
    I have a Sony 730 DVD, an Oppo and a Panasonic RP82 with SDI (got it 2nd hand in this forum), the Sony connected to the component inputs of my HD+ gives great PQ but not as good as the Oppo, with better colour and more detail, but the RP82 is even better with less noise and more film like.
    Cheers.
     
  5. NorthernApe

    NorthernApe
    Active Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    149
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Paddock Wood, TN12
    Ratings:
    +30
    Erm! Yep :D
     
  6. sniffer66

    sniffer66
    Distinguished Member

    Joined:
    May 22, 2004
    Messages:
    9,960
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +3,722
    If you are going for a new player, it might be worth holding off for the new Oppo 70 model. From what I've gleaned this will be capable of 576i/480i over DVI/HDMI and will be perfect to mate to the Iscan - no internal processing. Apparently its going to be as close to SDI as you can get without the expense/conversion. Theres no point gettting an upscaling player if you have a VP surely ?

    I believe its available in April and "should" be about £80. Assuming they iron out the PAL issues I'm after one
     
  7. JavierS

    JavierS
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Problem is HD doesn't support HDCP
     
  8. sniffer66

    sniffer66
    Distinguished Member

    Joined:
    May 22, 2004
    Messages:
    9,960
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +3,722
    AFAIK its not going to do HDCP over 576i anyway

    and it will do pass thru wont it ?
     
  9. NonPayingMember

    NonPayingMember
    Previously Liam @ Prog AV

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    8,525
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +830
    The original HD can't do interlaced HDMI input.

    It also won't work with the current Oppo SDI modified decks - these only seem to work with PMS products (Plasma Enhancer and Crystalio ranges).
     
  10. sniffer66

    sniffer66
    Distinguished Member

    Joined:
    May 22, 2004
    Messages:
    9,960
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +3,722
    My mistake - I thought the firmware upgrade did interlaced for the HD also
     
  11. NorthernApe

    NorthernApe
    Active Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    149
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Paddock Wood, TN12
    Ratings:
    +30
    Had some fun last night playing around with component leads, optical cables and audio inputs on the HD. Result: DVD and Sky+ running through the DVDO and autoswitching :clap:

    Ordered the VGA cable for the xBox (thanks Liam for making me spend MORE money :)) so as soon as that arrives I will be fully sorted.

    Cheers for the good advice Liam :D
     
  12. JavierS

    JavierS
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Paul,
    Does the HD make Sky+ PQ any better? how good is it at deinterlacing it?
     
  13. NorthernApe

    NorthernApe
    Active Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    149
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Paddock Wood, TN12
    Ratings:
    +30
    Well, I'm the first to admit that I practically nothing about setting up my DVDO and it isn't optimised for my setup. I use the standard settings which is 720p @ 50hz locked and I'm sure that it could be fine-tuned to further 'enhance my viewing experience' :D

    But the Sky+ picture through the DVDO is definitely better; it is sharper and clearer and it passes the girlfriend sight test. If she can see the difference then it must better (no offence to the female members of the forums:hiya: )

    Next plan is to get the setup ISF'd (when I get my Pioneer HD plasma later this year).
     

Share This Page

Loading...