Dune HD Max Vision 4K

Canuck74

Novice Member
It does it with pretty much every mp4 and mkv file that I throw at it. I run AUDIOQUEST Cinnamon 8k HDMI cables through my Marantz SR8012. When I directly connect the HDMI to the TV, same thing. I don’t think the problem is with my HDMI cables. Also, when I tried it on LLDV (low-latency) (player led), it worked for a bit longer, but still the same problem.

I have tried about 20 different files, movies, TV shows, MP4, MKV, and all the same result.
 

BaltoD

Novice Member
It does it with pretty much every mp4 and mkv file that I throw at it. I run AUDIOQUEST Cinnamon 8k HDMI cables through my Marantz SR8012. When I directly connect the HDMI to the TV, same thing. I don’t think the problem is with my HDMI cables. Also, when I tried it on LLDV (low-latency) (player led), it worked for a bit longer, but still the same problem.

I have tried about 20 different files, movies, TV shows, MP4, MKV, and all the same result.
Donc ça ne vient pas du dossier si c'est général. C'est donc matériel. Avez-vous essayé de connecter le HDMI Dune, le mode vidéo Maximum est bien sûr automatique ? Dans le menu du système de Dune Realtek Settings alors la vidéo est-elle mise en place à AUTO? Vérifiez dans ce même système de menu le HDMI / DP une source différente et Ignorer HDMI EDiD. Vous pouvez aussi essayer une réinitialité dure en général des paramètres de réinitialisation. Je crois que ça vient de HDMI.
 

b1sh0p

Standard Member
Anyone else getting audio not coming back immediately after pausing a video and then resuming it? Sometimes it only takes a few seconds, some times 10 or 15 seconds before audio comes back, even though the video starts right away. My receiver reports that there is no stream of data while this is happening. (I'm using Original (Bitstream) for my Audio setting). This is a problem unique to the Dune HD Max Vision 4K, earlier Dune players in a similar setup with the same settings and receiver never did this. Thanks.
 

sojer2005

Active Member
New GUI in alpha state for anyone interested...

New GUI
 

mtenga

Distinguished Member
New GUI in alpha state for anyone interested...

New GUI

Very disappointing. They have not put up an Alpha for the Realbox. I bought two of them less than a year ago when they were released!

They only seem interested in the Vision models.
 

PLCMAN5580

Standard Member
What version of SMB does the latest DUNE players support? I currently have a Zappiti and they only support SMB 1 which has security issues and not recommend. I am using a SYNOLOGY DS1821+ with DSM 7.0 currently. Zappiti is indicating that new players should be available by the end of teh year.
 

mcspongy

Well-known Member
Im using Hd Fury Linker to send SDR BT2020 to myy Epson LS10000 projector ( forcing 8-bit output by the setting in the Dune setup menu). This works but whenever i stop playback of the MKV file, the projector looses the HDMI connection with the Dune and wont regain it. Anybody know why this might be happening, what video settings are changing when it goes back to the Dune GUI?
 

HeadBanger

Well-known Member
What version of SMB does the latest DUNE players support? I currently have a Zappiti and they only support SMB 1 which has security issues and not recommend. I am using a SYNOLOGY DS1821+ with DSM 7.0 currently. Zappiti is indicating that new players should be available by the end of teh year.
I run a Synology NAS / DSM 7 and SMB to Dune with no issues. I have set the Synology NAS to work with SMB protocol 2&3 only.

HB
 

hareid

Active Member
Does this, or any other Dune media player support BT 5.0 transmission to BT headphones? AptX/AptX HD/LDAC codec?
 

mcspongy

Well-known Member
Im using Hd Fury Linker to send SDR BT2020 to myy Epson LS10000 projector ( forcing 8-bit output by the setting in the Dune setup menu). This works but whenever i stop playback of the MKV file, the projector looses the HDMI connection with the Dune and wont regain it. Anybody know why this might be happening, what video settings are changing when it goes back to the Dune GUI?
Think ive managed to resolve this by switching off the Auto Resolution option. So there is the initila black screen at the start of playback of a file, but totaly can live with that if i cam consistently get BT2020 SDR (or HDR/DV).
 

The latest video from AVForums

Podcast: Best Home Cinema Sources and B&W 805 D4 Speaker Review and more...
Subscribe to our YouTube channel

Full fat HDMI teeshirts

Support AVForums with Patreon

Top Bottom