1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dual Recording on Sky Plus

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by explicitlyrics, May 10, 2004.

  1. explicitlyrics

    explicitlyrics
    Active Member

    Joined:
    Apr 26, 2003
    Messages:
    1,084
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    NW London
    Ratings:
    +9
    For those of you who dont know - here is how to get dual recording working on all sky + boxes.

    Put the box in standby

    Unplug the box form the wall power socket

    Leave unplugged for 1 min

    Hold BackUp and whilst holding plug the sky+ back in

    Keep holding the BackUp button for another 10 seconds or so (all 4 lights on the box should turn on)

    Wait 5mins or however long it says.

    When its finished, wait 10seconds and turn the box back on.

    You will now have new firmware and a sky+ box that can dual record
     
  2. GGTVBD

    GGTVBD
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Messages:
    3,365
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Bradford, West Yorkshire.
    Ratings:
    +323
    Did anyone ask?! :confused:
     
  3. GJC

    GJC
    Active Member

    Joined:
    Mar 1, 2002
    Messages:
    2,071
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    London
    Ratings:
    +65
    Doesnt look like it.

    But thanks any way:smashin:
     
  4. DTS Rocks !

    DTS Rocks !
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Can you please explain 'Dual Recording',as my Sky+ box does that anyway doesnt it ?
     
  5. explicitlyrics

    explicitlyrics
    Active Member

    Joined:
    Apr 26, 2003
    Messages:
    1,084
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    NW London
    Ratings:
    +9
    Nobody asked I had just seen somebody ask why it wasnt working. Most Sky + boxes should do dual recording atm (record 2 channels at once) but some old ones wont and you need to upgrade the firmware for this to happen.
     
  6. LDJ

    LDJ
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Messages:
    587
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +22
    And a box with much worse software than before you followed these instructions!
    Be prepared for missed recordings, dropped series links, failed recordings, incorrect recordings, system crashes and a whole host of other joyous failures! :laugh:
     
  7. explicitlyrics

    explicitlyrics
    Active Member

    Joined:
    Apr 26, 2003
    Messages:
    1,084
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    NW London
    Ratings:
    +9
    Oh, lol ive never had any problems with it at all - it just seems to make the box run faster - but watch out for that then :p
     
  8. Techno Freak

    Techno Freak
    Standard Member

    Joined:
    Aug 24, 2003
    Messages:
    312
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    North-East
    Ratings:
    +0
    I upgraded my software the day it was delivered ( mid January ).

    I was apprehensive after reading all the posts on crashing and missed recordings with the updated software - but.....

    In 4 months I have had no failed recordings, no broken series links and no problems.

    I record about 10 hours a week and a surprising amount are dual recordings.
     
  9. DaveP

    DaveP
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I'm intrigued by this! Do you only WATCH 10 hours a week or do you actually watch "live" television?

    I tend to record everything I watch!

    Dave
     
  10. DTS Rocks !

    DTS Rocks !
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    If you are watching it,why record it as well ? ?
     
  11. DaveP

    DaveP
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Doh!!!

    I watch it after or during the recording.

    No Red Dots and FF through the adverts!

    Dave
     
  12. Rock Da Bass

    Rock Da Bass
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 27, 2002
    Messages:
    5,297
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    EU
    Ratings:
    +586
    :smashin: Too right!
     

Share This Page

Loading...