DTS on the 360?

Discussion in 'Xbox Forums' started by gimpli, Sep 10, 2007.

  1. gimpli

    gimpli
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Messages:
    2,034
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +302
    I have a question regarding my 360 add on, is the DTS option really DTS?, as it certainly says it is through my amp but how can it be if it's not on the dvd itself?
     
  2. shilv

    shilv
    Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    337
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    A Town called Malice
    Ratings:
    +54
    The Xbox transcodes whatever is on the disc to DTS. This allows it to pass a higher bit rate over optical than it can with DD.
     
  3. shik1

    shik1
    Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    651
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +22
    the 360 doesn't out put dts yet if i'm not mistaken..
     
  4. mannyo

    mannyo
    Active Member

    Joined:
    Feb 6, 2005
    Messages:
    758
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Blandford Forum
    Ratings:
    +77
    Yes it does for HD-DVD and normal DVD's. Games are still DD only.
     
  5. shik1

    shik1
    Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    651
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +22
    theres no option on the dash that lets you choose dts (only stereo,5.1 and wma pro) and my amp didn't go into "dts mode" on the lcd display.. when i just tested scare face.. (thats dts,but there's also no optin on the menu to choose this) so ??????:confused:
     
  6. radiokid

    radiokid
    Standard Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    122
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +2
    You need to choose advanced from the options menu when playing a dvd or hd-dvd. there is an audio menu within which lets you select from a number of formats, including DTS.
     
  7. shik1

    shik1
    Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    651
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +22
    thanks. i found the hd dvd one ,but on scare face (which states dts on the box) when watching this movie,doesn't give an option of dts and my amp is not in dts mode.. agh well
     
  8. SpaceGhost

    SpaceGhost
    Active Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    447
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Sheffield
    Ratings:
    +33
    DTS does work on the 360 with Scarface. You have to go to the langauges menu on the DVD. There you will see something along the lines of English (DD5.1) and English (DTS) :smashin:
     

Share This Page

Loading...