1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DSP-AX750 audio delay / inputs

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by jasper_mccrea, Aug 17, 2004.

  1. jasper_mccrea

    jasper_mccrea
    Active Member

    Joined:
    Dec 5, 2002
    Messages:
    882
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    London
    Ratings:
    +20
    Hi,

    does anyone with this amp know if it's possible to set the audio delay differently for separate inputs. I just got a LCD tv, and need about 90ms delay when watching DVD via component, but TiVo through the scart doesn't need any delay. However the audio delay seems to be a global.

    I'm assuming the answer is no, and I suppose the solution is to run everything through the video upconversion to get everything in YUV component (which does mean a few more leads to buy, but it might solve the problem.)

    Is there anyone else with this problem?
     
  2. andhoey

    andhoey
    Standard Member

    Joined:
    Jul 23, 2004
    Messages:
    80
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    9
    Ratings:
    +0
    hi #1, sorry i cant help with your problem but you could maybe help me. i was thinkin of buyin the yamaha htr5640. is it worth the extra £200 for the 750se to get the lipsync adjusment and the up conversion. have you noticed lipsync problems with other equipment? would i notice the difference with upconversion.
    system :sky box,dvd without comp & prog,screenplay 4800,tannoy fx5.1
     
  3. jasper_mccrea

    jasper_mccrea
    Active Member

    Joined:
    Dec 5, 2002
    Messages:
    882
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    London
    Ratings:
    +20
    I hadn't noticed the need for lipsynyc adjustment until I got the new TV. My DVD isn't prog scan either, but via component I get quite a delay. I don't know about your projector, and wether it will be prone to the problem, so I can't really help. Sorry.
     
  4. jasper_mccrea

    jasper_mccrea
    Active Member

    Joined:
    Dec 5, 2002
    Messages:
    882
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    London
    Ratings:
    +20
    Well, I ran the TiVo via composite out through the component upconversion, and that's solved my lip-sync problems. And the picture's no worse. And I didn't have to buy any new leads, just fiddled with old leads I already had. I'm pleased enough.
     

Share This Page

Loading...