1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dscaler Question.

Discussion in 'Desktop & Laptop Computers Forum' started by ilkand, May 3, 2003.

  1. ilkand

    ilkand
    Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Messages:
    393
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +3
    Just bought a tv-100 card, and am using Dscaler 4.1.6. No matter what deinterlacing method i choose i get short horizontal lines at times. I have a 1.7 celeron, 256mb ram, 9000 radeon (PCI). Will more power make the problem go away?

    Cheers
    Andy:)
     
  2. zAndy1

    zAndy1
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    19,759
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    5
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +6,923
    Check the pixel width (in the SAA7134 card menu), I had the same problem until I changed the pixel width to 768. Try setting it to 480 and work your way up, should improve things, made all the difference when I changed it from 720 to 768.

    Cheers,
    Andy.
     
  3. ilkand

    ilkand
    Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Messages:
    393
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +3
    Thanks Andy

    already had it set at 768, but dropped it to 480 and all the problems went away, with surprisingly nice picture. Think i will get an AGP card so that i can go up to 768. Must be a power thing.

    Cheers
    Andy
     

Share This Page

Loading...