1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

domino30 owner how do i make use of the 1080i setting

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by nickhor, Nov 24, 2004.

  1. nickhor

    nickhor
    Active Member

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    222
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    cardiff
    Ratings:
    +5
    have owned sim2 30 pj for over a year unfortunately before the digital connections ...want to get the better resolution pictures going through it but not sure what to do and what connections and sources...at present sky+ goes thro jstech component switcher my dvd i have the choice of component or rgb15 pin computer socket ,and use both dependent on the quality of the dvd ,for copies i use the 15 pin as you can ramp the contrast right up ...I use the 15 khz setting as i find the pj does a better job than the progressive scan in my dvd on the 32 setting....

    worried if my pj will be leftbehind when hdtv comes in will 1080i be enough or will i have to somehow get up to 1080p..


    Is there a way of upsampling to get to 1080i now ......
    as you can tell not very knowledgeble about video..been audiophile for years and all this stuff is relatively new to me .. :confused:
     
  2. RTFM

    RTFM
    Active Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    1,014
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Horsham, West Sussex
    Ratings:
    +17
    nickhor,

    Your Domino 30 will handle a 1080i signal from say D-Theater or Euro 1080 no problem. The scaler in the projector will just scale the image down to 1280x720 and give you an outstanding picture.

    Jeff :rtfm:
     
  3. Gordon @ Convergent AV

    Gordon @ Convergent AV
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    13,980
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Living in Surrey, covering UK!
    Ratings:
    +2,781
  4. nickhor

    nickhor
    Active Member

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    222
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    cardiff
    Ratings:
    +5
    now using htpc with nvidia 6610 card it allows me to change the settings now running 1280x720 at 60hz
    vvgood for dvd and pc ,now must get sky+ up to those settings .contemplating sweetpot, :thumbsup:
    thx
     
  5. RTFM

    RTFM
    Active Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    1,014
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Horsham, West Sussex
    Ratings:
    +17
    DScaler and the Sweetspot card work very well.
    I use this in my Uvem HCPC to good effect.

    Jeff :rtfm:
     

Share This Page

Loading...