Does anybody know what this code is?

Discussion in 'General Chat' started by stealther, Oct 25, 2005.

  1. stealther

    stealther
    Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    2,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Lichfield
    Ratings:
    +93
    Hi guys Iam trying to modify a phone number in laplink exchange agent.

    Iam editing an llx file and the phone number appears like this:

    Dial String=GRVbhRVT6SVTYRFTfQ7SXQgRfQ8SXQhD

    Any ideas? it looks a bit like hex?

    All I need to do is add a '9' and a ','

    Any help would be appreciated :) :lease:
     
  2. stealther

    stealther
    Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    2,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Lichfield
    Ratings:
    +93
    I know its not hex but surely it has to be some sort of standard code? Ive exhausted google this morning.
    Any ideas? :(
     
  3. Ethics Gradient

    Ethics Gradient
    Banned

    Joined:
    Jul 29, 2003
    Messages:
    3,681
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    aka Billy Science - Suni ojna Tas
    Ratings:
    +430
    its looks like an encrypted key - ie the phone number is stored in an unintelligible form to stop people reading it.

    its not hex - its not modem strings
     
  4. stealther

    stealther
    Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    2,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Lichfield
    Ratings:
    +93
    Cheers EG

    You may be right. I guess ill know for sure when the Laplink support guys come online at 3pm.
    I suspect that the exchange agents will have to be setup again with the new number on god nows howmany laptops.
    Damm those customers that have to dial a 9 for an outside line.
     
  5. Ethics Gradient

    Ethics Gradient
    Banned

    Joined:
    Jul 29, 2003
    Messages:
    3,681
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    aka Billy Science - Suni ojna Tas
    Ratings:
    +430
    it just reminds me of windows password hashing keys and similar in /etc/password on *nix platforms

    .... and its the only possible reason I could see for it being in anything other than international E164 notation ( <internationallprefix><regionalprefix><number> )
     
  6. fortean

    fortean
    Active Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    825
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Chorley
    Ratings:
    +71
    Add some other numbers like 11111111 and 11112222 and see if there's a patern in the resulting llx file that will help you decode it.
     
  7. The Dude

    The Dude
    Distinguished Member

    Joined:
    May 21, 2004
    Messages:
    6,772
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Beverley, East Yorkshire
    Ratings:
    +3,241
    what server OS are you running Stealther? do you have active directory available?

    If so, just use wininstall ( its on the 2000server CD somewhere ) to build a package which changes the dialer config.. :)

    It's a great little tool for doing such things, it works on a before/after file/registry snapshot process, so includes absolutely any changes you make to the master system..

    1> Run wininstall's discover.exe to create the before snapshot of the master system
    2> Make the changes to the laplink dialer config, through the laplink gui etc
    3> Run discover.exe again to create the after snapshot, which creates an MSI file containing any and all changes made inbetween
    4> Publish the .msi file via Active directory

    And even if you don't have AD, at least you've reduced making the changes to a 2-click process :thumbsup:
     
  8. stealther

    stealther
    Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    2,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Lichfield
    Ratings:
    +93
    Hi guys thanks for the tips.

    The problem with changing the number in the software and then opening the llx file again is that to complete the setup process you have to actually connect to the target system. This is something I can not do as we do not have access to the laptops here and I cant talk the end user thru the setup process there not that literate. :)

    Only got to wait another hour until the yanks come online and then I can give them **** for not having the facility to change the number in there gui :D
     
  9. stealther

    stealther
    Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    2,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Lichfield
    Ratings:
    +93
    What a waste of time that was.
    [​IMG]
    In order to setup a new exchange agent you have to connect successfully to the target computer so in order to do that from this office I can’t use a 9, as it will miss dial. So if I omit the 9, then we will get the string as before.
    The end user in this case is extremely phobic and cant cope with adding a 9, manually let alone me talking thru the setup of a new exchange agent.
    [​IMG]
     
  10. scooby do

    scooby do
    Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2002
    Messages:
    2,058
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +95
    how about the PABX analogue line inserting a 9 as soon as the modem send the off hook. Depending on what PABX I can help.
     
  11. stealther

    stealther
    Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    2,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Lichfield
    Ratings:
    +93
    Nice idea scooby

    set up the xchange agent without the 9, then adjusted the modem to auto dial 9, everytime. :thumbsup: Means the user cant use it for the internet at home but then they shouldnt be using it from home anyway. I expect they have alternative internet access at home anyway.

    Global thinking that was the key.

    Cheers all
     

Share This Page

Loading...