1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Denon 5803 (US) feature - surely wrong info -or is it

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by museumsteve, Aug 28, 2002.

Tags:
  1. museumsteve

    museumsteve
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 28, 2001
    Messages:
    7,613
    Products Owned:
    3
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Nth Hampshire
    Ratings:
    +1,019
  2. museumsteve

    museumsteve
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 28, 2001
    Messages:
    7,613
    Products Owned:
    3
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Nth Hampshire
    Ratings:
    +1,019
    well just looked at Denon's site and it says up-converts composite to svideo and/or component, if so why doesn;t the AVCA1SE upgrade include this..:(
     
  3. Reiner

    Reiner
    Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2000
    Messages:
    3,315
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    61
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +13
    Because the changes in HW would be extensive.

    The AVC-A1SR does however have this feature, one of the small differences between AVC-A1SE + Upgrade and the new model.
     
  4. Jase

    Jase
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 16, 2001
    Messages:
    9,462
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    South Coast
    Ratings:
    +890
    As Reiner has said, Denon thought it would be too expensive to upgrade the Video section of the A1SE. We also missed out on Bass Management for the External Decoder Inputs & the Power Amp Assignent both of which the A1SR has.
     
  5. common

    common
    Active Member

    Joined:
    Mar 5, 2001
    Messages:
    1,384
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Oxford UK
    Ratings:
    +8
    Out of interest does the A11SR convert any video signals ?
     
  6. Jase

    Jase
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 16, 2001
    Messages:
    9,462
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    South Coast
    Ratings:
    +890
    Don´t think so, its just A1SR that does.
     
  7. infomatique

    infomatique
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Earlier this year I had the choice of an upgraded SE or waiting six weeks for the new A1SR but because of the up-convert feature mentioned above I waited for the all new product.
     
  8. MarkB

    MarkB
    Active Member

    Joined:
    Oct 29, 2000
    Messages:
    737
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Suffolk, England
    Ratings:
    +26
    I think the Kenwood systems convert downwards too.
     
  9. Reiner

    Reiner
    Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2000
    Messages:
    3,315
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    61
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +13
    Out of interest does the A11SR convert any video signals ?

    No.
     

Share This Page

Loading...