Denon 3910 and Pioneer 436 XDE problem

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by Mr_Wistles, Oct 15, 2005.

  1. Mr_Wistles

    Mr_Wistles
    Distinguished Member

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    12,016
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Essex
    Ratings:
    +2,955
    Got my new Pioneer today and it looks good (buzzes though).

    I am having a problem with the DVD player though. It is hooked up to input 3 on the Plasma via HDMI.

    I tested that it worked before I put the tv up etc... and everything was fine now however when the other items are plugged in namely sky and another dvd player I get no picture or sound at all.

    Everything seems to be working fine apart from in the bottom left hand corner their is the letters F and V which keep flashing alternatively. I have a second 3910 in my home cinema room hooked up to my projector and on that when playing a film the V stays on permanently.

    Does anyone have an idea what I have done. No settings have been changed since I tested it so I am thinking it must be something to do with the Plasma.

    Any input is greatly appreciated, thanks, Russell.
     
  2. Timbo21

    Timbo21
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    4,633
    Products Owned:
    3
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Location:
    London
    Ratings:
    +315
    I guess you've remembered to turn the HDMI back on on the 3910. I'm sure you know that when you turn component on it turns HDMI & DVI off, and vica versa?

    I think this is the only thing it could be on 3910. Otherwise it'll be display related.

    T.
     
  3. Mr_Wistles

    Mr_Wistles
    Distinguished Member

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    12,016
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Essex
    Ratings:
    +2,955
    It ended it up being the cable.

    Lucky enough I have another 3910 via HDMI in my HC room and after swopping them around I was able to troubleshoot it to the cable.

    Thanks for your help.
     
  4. Thekop

    Thekop
    Active Member

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    1,539
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Isle of Wight
    Ratings:
    +49
    With the amount of stress these people are having with their plasmas,
    I wonder how many ever check the quality of their cables and connections ? :oops:

    :D
     
  5. Mr_Wistles

    Mr_Wistles
    Distinguished Member

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    12,016
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Essex
    Ratings:
    +2,955
    It was the last thing I expected as it had worked 20 minutes prior. I spent three hours troubleshooting carrying my two different 3910's up and down the stairs before I worked it out.
     
  6. Knyght_byte

    Knyght_byte
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    11,035
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Harrow, NW London
    Ratings:
    +599
    glad u nailed the problem.......would hate for the people who dont like the 3910 to have jumped on this as an excuse to tell people not to buy it...hehe *winds it up*

    musta been fun lugging them up and down the stairs...lol..i got one meself and it aint exactly lightweight or small!
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice