1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Denon 3802 dolby digital ex

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by falcon-20, Apr 3, 2005.

Tags:
  1. falcon-20

    falcon-20
    Standard Member

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi, this is my first time in an av forum and my question is this, does anybody know if the denon 3802 decodes dolby digital ex?. If it does what will be shown in the display, and is there any specific switching or menu setting that i should do. I am sure it should but it is not mentioned in the instructions or as a logo on the case.
     
  2. Miniholic

    Miniholic
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 26, 2001
    Messages:
    3,043
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Location:
    The Shire
    Ratings:
    +397
    When the 3802 was released EX was only offically allowed on THX approved products (it was then THX EX, DD EX wasn't available as a home format until the following year), however, you can force the 3802 to decode it by switching on the surround back speakers manually.

    As EX is matrixed into the surround channels (not discrete like DTS 6.1 can be) doing this means that the amp is able to decode the signal.
     
  3. falcon-20

    falcon-20
    Standard Member

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks for the info Ian, what should the display show when in EX ?
     
  4. Miniholic

    Miniholic
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 26, 2001
    Messages:
    3,043
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Location:
    The Shire
    Ratings:
    +397
    Sorry, no idea mate. I'm running 5.1 at present, 7.1 is on the cards for next year, got to get my projector first though. :)
     
  5. john R1

    john R1
    Banned

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    692
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    essex
    Ratings:
    +0
    falcon as far as i can remember my 3802 used to just display dolby digital 6.1 when playing 5.1 or ex dolby signals
     
  6. Jase

    Jase
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 16, 2001
    Messages:
    9,341
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    South Coast
    Ratings:
    +834
    It will probably show 6.1 Surround on the Display. :)
     

Share This Page

Loading...