1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Denon 1920 Region Hack ??

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by fbs1, Oct 15, 2005.

  1. fbs1

    fbs1
    Standard Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
  2. bluecupra

    bluecupra
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
  3. bluecupra

    bluecupra
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Applied the firmware and mine is region free now :clap: :thumbsup:

    Just read the text document wich comes with the update, can't go wrong :smashin:
     
  4. bluecupra

    bluecupra
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Does anyone know wich firmware version the region 2 player comes with? The region free is version 1.17
     
  5. butlerpeter

    butlerpeter
    Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Messages:
    219
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +31
    It comes with 1.17, but one that is set to region 2.

    You can check your firmware version by pressing 1, 2, 3, 4 then display on the remote
     
  6. Marc

    Marc
    Member

    Joined:
    Jul 8, 2004
    Messages:
    11,610
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Portsmouth
    Ratings:
    +1,081
    hi there,

    has anyone tried this region free firmware using an rgb scart connection? the place i bought the player from (supposedly multi-region) sent it as region 2, and when i queried it, they said that the multiregion firmware stops the scart from working or makes it unwatchable.. can someone confirm this for me please?

    Thanks

    Marc
     
  7. Algoz

    Algoz
    Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    541
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Woking Surrey
    Ratings:
    +14
    I wanted to try this firmware upgrade too - I have mine connected to LCD using HDMI to DVI cable - I too am worried it may screw up the viewing. Have you tried it with success?
     
  8. Marc

    Marc
    Member

    Joined:
    Jul 8, 2004
    Messages:
    11,610
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Portsmouth
    Ratings:
    +1,081
    it worked fine with my scart, afraid i don't have hdmi but everyone i've asked about it appears to be using hdmi now without any problems
     
  9. Rampage

    Rampage
    Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Messages:
    290
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +7
    Does this update only change it to multi-region or or there other changes?
     
  10. Rampage

    Rampage
    Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Messages:
    290
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +7
    Does this update only change it to multi-region or are there other changes?
     
  11. BlueNose66

    BlueNose66
    Standard Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    52
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Put the hack in last week and I am using a HDMI connection, seems to be working fine but all my DVD's are region 2. :thumbsup:
     
  12. TekHousE

    TekHousE
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    325
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Tampere
    Ratings:
    +2
    Totally worked for me. Plays all regions, mine was 1.17 version FW already and still is except now pressing "1234 then display" tells me 1.17 region 0
    :)
     
  13. zenroom

    zenroom
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    How do you turn HDCP off on the 1920 then??
     
  14. Eddy Boy

    Eddy Boy
    Active Member

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    937
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    London
    Ratings:
    +27
    You can't turn it off.
     
  15. zenroom

    zenroom
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Oh ok the first post seemed to imply this...


    Apparenytly my screen supports HDCP through the DVI port only, not through the HDMI one...

    if I buya HDMI-->DVI cable, would this work..? :)
     
  16. skipton01

    skipton01
    Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Messages:
    331
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Warrington
    Ratings:
    +42

    So what about the Sammy 950 hack, which turns off HDCP, and the LG 9900 one?

    I'm only interested in getting rid of HDCP so that I can enjoy 720p and 1080i through the component outputs to my non-HDMI equipped projector (it still supports these resolutions via Y Pb Pr)
     
  17. Ty_UK

    Ty_UK
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Any feedback ?? Copied file to CD with Nero and also tried copying with normal XP - both copies gave me a disk error message when running on DVD player.
     
  18. Algoz

    Algoz
    Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    541
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Woking Surrey
    Ratings:
    +14
    Is your file .ISO extension? I had the same problem using another file extention, but when I tried ISO it worked.
     
  19. Ty_UK

    Ty_UK
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Was with the .iso file off of this thread - what di dyou use to burn the CD?
     
  20. Algoz

    Algoz
    Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    541
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Woking Surrey
    Ratings:
    +14
    I have sent you a private message
    Paul
     
  21. Ty_UK

    Ty_UK
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Quick update - couldnt get it to work with the.iso file - but used E61E2ED117D0.abd instead and worked a treat - multi-region tested and working
     
  22. Algoz

    Algoz
    Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    541
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Woking Surrey
    Ratings:
    +14
    Thanks for the update - glad you got it working in the end.........
     
  23. byron_hinson

    byron_hinson
    Active Member

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Messages:
    1,594
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    66
    Location:
    United Kingdom
    Ratings:
    +207
    Is version 1.17 still the latest?
     
  24. aroS3

    aroS3
    Standard Member

    Joined:
    Jan 10, 2006
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The only issue with 1.17 firmware it's that HDMI connection with LG LCD panels won't work with pal material. Tested with NTSC region 1 discs and worked fine. Now waiting for a newer DENON firmware to overcome this, or a newer LG LCD firmware. If your LG panel has DVI Connectin you can have HDMI -> DVI instead of HDMI -> HDMI.
     
  25. byron_hinson

    byron_hinson
    Active Member

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Messages:
    1,594
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    66
    Location:
    United Kingdom
    Ratings:
    +207
    yeah thats an LG problem, not the Denon
     
  26. Caranthir

    Caranthir
    Standard Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    9
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +0
    Current firmware is 1.23, but I only have a R2 version so far, my dealer promised to send the region free version as soon as possible. Supposedly there are improvements in colours over HDMI.

    Denon 1920 Region 2 Firmware v1.23 for European Models
     
  27. byron_hinson

    byron_hinson
    Active Member

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Messages:
    1,594
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    66
    Location:
    United Kingdom
    Ratings:
    +207
    Cool - lets hope the region free version comes out soon, maybe it'll fix some of the lipsync problems too.
     
  28. Ty_UK

    Ty_UK
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Nice one guys - will be interesting to see if there is any noticeable improvements....
     
  29. bluecupra

    bluecupra
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I am also very interested in the 1.23 regionfree firmware update

    Jeffrey
     
  30. mda96bjh

    mda96bjh
    Standard Member

    Joined:
    Oct 29, 2005
    Messages:
    112
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +1

    is anyone running this 1.23 firmware???

    :lesson:
     

Share This Page

Loading...