1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

crestron

Discussion in 'Smart Home, Climate Control & Security Forum' started by buns, Apr 30, 2002.

  1. buns

    buns
    Banned

    Joined:
    Apr 29, 2001
    Messages:
    6,066
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Belfast
    Ratings:
    +1
    haha not here
     
  2. Gordon @ Convergent AV

    Gordon @ Convergent AV
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    13,999
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Living in Surrey, covering UK!
    Ratings:
    +2,803
    I'd forget about using Crestron with the PC. I guess there may be ways to emulate a crestron processor on a PC but the cost in time and effort is not going to be worthwhile.

    Currently I don't think the cheaper crestron panels support animation anyway. Colour Pronto would be much more achievable from design perspective and cost.

    Gordon
     
  3. buns

    buns
    Banned

    Joined:
    Apr 29, 2001
    Messages:
    6,066
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Belfast
    Ratings:
    +1
    the only reason crestron hit me is cos there is a system omn ebay at the moment!

    I fancy a larger sized remote than the pronto......the pronto is quite small and pokey......i like the idea of a 10 inch touch screen or something to that tune.....

    ad
     
  4. Gordon @ Convergent AV

    Gordon @ Convergent AV
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    13,999
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Living in Surrey, covering UK!
    Ratings:
    +2,803
  5. buns

    buns
    Banned

    Joined:
    Apr 29, 2001
    Messages:
    6,066
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Belfast
    Ratings:
    +1
  6. Gordon @ Convergent AV

    Gordon @ Convergent AV
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    13,999
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Living in Surrey, covering UK!
    Ratings:
    +2,803
    This can be programmed using a fairly simple programme from Crestron. You need to have access to an IR learner or hope the codes you want are on their database of ir devices.

    It has one way communication and a fairly basic greyscale panel. it is robust though and does have a much bigger area for bigger buttons and easier navigation than a Pronto. It will take MUCH longer for you to do the things pronto does....It does have RS232 capability for control of devices which don't have ir codes for somethings but do have RS232 ones... Also it's RF so walls or folk walking ion fornt of you when you press a button have no effect on it....

    If you wanted a chunky grey remote then £375 seems a good price! Just make sure you get the software as well.....

    Gordon
     
  7. buns

    buns
    Banned

    Joined:
    Apr 29, 2001
    Messages:
    6,066
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Belfast
    Ratings:
    +1
    put like that it dont sound so good! Maybe i'll read up and copy some of those fancy pc based systems some ppl on avs use!

    thanks!

    ad
     

Share This Page

Loading...