1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

CR80 Remote Peeves?

Discussion in 'Arcam Owners' Forum' started by radio, Jun 11, 2005.

  1. radio

    radio
    Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2005
    Messages:
    246
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Toronto, Canada
    Ratings:
    +5
    Hiya,

    My AVR300 is a day old now and its truelly become a delight. I had my father over to give it a listen and he was fairly pleased, he seems to have as much of a keene ear as i do... I guess it runs in the english blood :D.

    In any case i have set everything up the crossovers set to 50hz, the component output and inputs are set... i have no desire for 7.1 setup so 5.1 it is.

    Towards the end of the night last night i tackled the remote control and i have a few questions/comments for the more experienced cr80 users out there.

    - I find it a bit odd that when u select source (amp + sat) you are in dvd mode at that point the volume does not work for the avr300 u have to click amp again to use the volume. I did give the volume lock a look i tried and it didnt work? maybe i did something wrong?

    - another issue which i suspect may be for the avr300 is that when i switch sources e.g a lot many times i would be watching news tickers on tv and listening to music so i would hit cd. when i do so it resets the display and brings it back instead of not touching the display at all. In the menu i tried setting it to "none" at that point gives me a blank screen.

    I am not too concerned about the video reset issue i am mostly kinda peeved about the volume setting as i tend to adjust the volume a lot.

    I was even considering spilling a few hundred dollars on the Harmony 880 and it may not have similar issue?

    ThanX in advance.
     
  2. will1066

    will1066
    Active Member

    Joined:
    Dec 10, 2004
    Messages:
    103
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +9
    Just to share, I also cannot adjust the volume when the remote is set to DVD mode. The player is a Denon 2900.
     
  3. Greggles

    Greggles
    Active Member

    Joined:
    Mar 15, 2005
    Messages:
    1,067
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    St. Saviour, Jersey
    Ratings:
    +73
    I take it you guys have set the Volume Lock to Amp (p11 of CR80 manual)

    Press and hold (SET) until the LED blinks twice
    Enter 9 9 3 and then press (AMP)

    The VOL+, VOL- and MUTE buttons should now work the AMP, irrespective of the selected source.
     
  4. radio

    radio
    Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2005
    Messages:
    246
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Toronto, Canada
    Ratings:
    +5
    Thanks a bunch it seems to work... i did look over page 11 but it seemed that i misunderstood the para on volume lock.

    It works like a charm.
     
  5. will1066

    will1066
    Active Member

    Joined:
    Dec 10, 2004
    Messages:
    103
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +9
    Works like a charm for me too. Thanks, Greggles!
     
  6. Starkiller

    Starkiller
    Active Member

    Joined:
    Nov 3, 2003
    Messages:
    202
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +3
    good tip, nice one
     
  7. espenf

    espenf
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I want to control my Marantz CD5400 with my CR80. I have tried all the Marantz codes listed in the CR80 manual (0029, 0157, 0180), but none of them seem to work.

    Any suggestions?
     
  8. Crustyloafer

    Crustyloafer
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 12, 2003
    Messages:
    9,499
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Edinburgh
    Ratings:
    +1,236
    You coud do what I've just done, and purchased a Marantz RC9500 to control my entire system.
     
  9. radio

    radio
    Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2005
    Messages:
    246
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Toronto, Canada
    Ratings:
    +5
    I saw the harmony 880... i may get it its very sleek and sexy.
     
  10. LFCRules

    LFCRules
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 3, 2004
    Messages:
    2,670
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +188
    I have the cheaper, and older Marantz 5200, but it is still superb. Everything in my signiture that has a remote control is controlled by it. Highly recommend these multi remotes, and the equivalent Philips pronto versions of the Marantz ones. They are expensive, but worth it in the long run :)
     

Share This Page

Loading...