Coolwebspace virus

Discussion in 'Desktop & Laptop Computers Forum' started by Greg Hook, Jul 17, 2004.

  1. Greg Hook

    Greg Hook
    Moderator & Reviewer

    Joined:
    Nov 25, 2001
    Messages:
    23,093
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    166
    Location:
    In a secret location with Jennifer Lawrence
    Ratings:
    +9,979
    Hi

    Remember seeing a thread on here recently with a problem someone had with a virus/trojan called coolwebspace.

    My mum's computer has this problem and I seem to remember a solution being given on the thread, but I can't find it via a search.

    Can anyone point me to the thread in question.

    Thanks
    Greg
     
  2. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,346
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,218
    i keep getting one (cant rid it) homepage gets set to about:blank is this the same one?
     
  3. Greg Hook

    Greg Hook
    Moderator & Reviewer

    Joined:
    Nov 25, 2001
    Messages:
    23,093
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    166
    Location:
    In a secret location with Jennifer Lawrence
    Ratings:
    +9,979
    yes, thats it!
     
  4. theritz

    theritz
    Active Member

    Joined:
    Aug 17, 2002
    Messages:
    2,455
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Ireland
    Ratings:
    +27
    Download CWshredder.................... it'll fix the problem.

    Click Here !!!

    Sean.
     
  5. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,346
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,218
    Hmm found it rebooted and it was still there! any ideas?
     
  6. Brogan

    Brogan
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 9, 2003
    Messages:
    7,582
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Cary, North Carolina
    Ratings:
    +482
    Try this: format C:

    You may need to do some reinstalling afterwards though...:D
     
  7. HMHB

    HMHB
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    26,948
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Nottinghamshire
    Ratings:
    +5,804
    No you won't - that command is wrong and will not format !!
     
  8. Roachman

    Roachman
    Active Member

    Joined:
    Jul 11, 2004
    Messages:
    213
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Leicester
    Ratings:
    +8
    GregHook,
    Did you try the CWshredder ? Did it detect anything ?
    I helped a friend this week with the same problem, so I tried the CWshredder prog which detected and removed the culprit.
    I rebooted and then ran AdAware which found another 50 odd probs, deleted/quar
    antined those, rebooted, and his computer is now working ok (touch wood)
    Lee.
     
  9. ancientgeek

    ancientgeek
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Stop using Microsoft software?
     
  10. dennis

    dennis
    Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    1,239
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    surrey
    Ratings:
    +54
    john,i want to format my hd using console but if i try to it wont format,i type in"format c:/" and it warns me that i will loose all on disk, format y/n,if i say yes it just ignores me ,any ideas?
     
  11. Greg Hook

    Greg Hook
    Moderator & Reviewer

    Joined:
    Nov 25, 2001
    Messages:
    23,093
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    166
    Location:
    In a secret location with Jennifer Lawrence
    Ratings:
    +9,979
    Yes it did work Roachman.

    Ran CWShredder, it found it and removed all the items. Unfortunately came back though, so updated my Mum's XP to service pack 1 and all latest items, ran CWShredder again and it removed it again. Hopefully gone for good now
     
  12. HMHB

    HMHB
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    26,948
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Nottinghamshire
    Ratings:
    +5,804
    I normally format disks by either booting up from an old Windows 98 floppy boot disk or by booting up from a bootable Windows XP hard disk. If you don't have a win98 boot floppy I believe you can download from the net.
    In Windows XP by the way, it won't work if you put the "\" in - the command should be format c: (I always thought it was the same on win98 etc also)
     
  13. The Dude

    The Dude
    Distinguished Member

    Joined:
    May 21, 2004
    Messages:
    6,403
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Beverley, East Yorkshire
    Ratings:
    +2,788
    I'm not sure if you're joking here or not.. ? :confused:

    but, you can't format your c: drive with windows running, whatever command you use..

    If you're wanting to start over, the easiest way is to boot using the 2000/XP CD, then during setup delete the existing C: partition and recreate it, you then get the option to format it..

    Apols if i've missed the gag here?? :blush:
     
  14. dennis

    dennis
    Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    1,239
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    surrey
    Ratings:
    +54
    thanks all for replies, :thumbsup:
     
  15. Brogan

    Brogan
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 9, 2003
    Messages:
    7,582
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Cary, North Carolina
    Ratings:
    +482
    You can if you're running Windows from a floppy... ;) :D
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice