Connecting TV with coaxial cable to HDMI or RCA

Discussion in 'Digital TV & Video Players & Recorders' started by driver06, Dec 9, 2017.

  1. driver06

    driver06
    Novice Member

    Joined:
    Dec 8, 2017
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Monaco
    Ratings:
    +0
    Hello,
    I have a DVD player with HDMI and RCA outputs that I want to run two built in TVs. One TV can only be fed by RCA and the other only coaxial as a result of the cables being built into a wall. The following u tube posting seems to show how this can be done.

    connecting tv coaxial to dvd player - Yahoo Video Search results

    Firstly, if the above is correct, is it better to use "piggyback" connectors to divide the RCA signal and then convert one for the coaxial cable, or will it be necessary to run one television from the HDMI output, converted to RCA and then to coaxial and the other from RCA directly?

    Finally, is it possible please, to identify the actual products required as there is (to me) a bewildering selection of similar looking equipment. I am an old git who only recently threw away his Betamax player!
     
  2. JayCee

    JayCee
    Distinguished Member

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Messages:
    23,886
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Lanarkshire
    Ratings:
    +2,589
    How many RCA Phono outputs does your DVD player have?
    2 (Red/White) as in left/right audio output?
    or
    3 (Yellow/Red/White) as in Composite video & audio?
    or
    5 (Red/Green/Blue/Red/White) as in Component video/audio.
     
  3. driver06

    driver06
    Novice Member

    Joined:
    Dec 8, 2017
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Monaco
    Ratings:
    +0
    Hello,
    I have number 3 (Yellow/Red/White) as in Composite video & audio.
    Thanks,
    John.
     
  4. davemurgatroyd2

    davemurgatroyd2
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    8,600
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Location:
    Oxford
    Ratings:
    +1,335
    Does the TV with coaxial input have an analogue or digital Tuner or both? What make and model is it? Only digital will receive Freeview channels.
     
  5. driver06

    driver06
    Novice Member

    Joined:
    Dec 8, 2017
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Monaco
    Ratings:
    +0
    I will get the model in the next few days. It is digital. Its only use will be to play DVDs.
     
  6. driver06

    driver06
    Novice Member

    Joined:
    Dec 8, 2017
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Monaco
    Ratings:
    +0
  7. JayCee

    JayCee
    Distinguished Member

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Messages:
    23,886
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Lanarkshire
    Ratings:
    +2,589
    You can try it.
     
  8. davemurgatroyd2

    davemurgatroyd2
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    8,600
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Location:
    Oxford
    Ratings:
    +1,335

Share This Page

Loading...