1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Component Output on Nvidia Cards

Discussion in 'Desktop & Laptop Computers Forum' started by AMCross, Sep 27, 2005.

  1. AMCross

    AMCross
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Messages:
    5,562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Livingston,Scotland
    Ratings:
    +166
    Hi this may seem like a stupid question but if u dont ask you wont know :confused:

    ATI have the component dongle from DVI to three rca or phono jacks

    I have a Nvidia Geforce 6800 GT are you able to purchase similar for these cards
     
  2. AMCross

    AMCross
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Messages:
    5,562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Livingston,Scotland
    Ratings:
    +166
    like this
     

    Attached Files:

  3. AMCross

    AMCross
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Messages:
    5,562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Livingston,Scotland
    Ratings:
    +166
    64 views and no one with an answer

    are all you guys using ATI cards then ?

    Nvidia people must be wondering the same as me :smashin:
     
  4. DaveP

    DaveP
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I believe we in dear old blighty get the short stick again!

    If you search on US sites you will see that the majority of nVidia manufacturers include adapters for HDTV. This comprises of a dongle that connects to a version of the standard s-video socket. I believe it has something like 9 pins but I may be confusing it with some old bowling game! Anyway, the dongle provides component output sockets (RCA) and an s-video socket.

    We don't seem to get them over here in the UK.

    Dave
     

    Attached Files:

  5. TheCrow

    TheCrow
    Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2004
    Messages:
    575
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    London
    Ratings:
    +36
    Sorry I don't have a real answer for you but I have a nVidia 6600GT with vivo which comes with a dongle giving component video out.

    I also have a 6800GT but this doesn't have vivo.

    So I know some nVidia cards can do component via a vivo connection but do'nt know if it's possible via DVI.
     
  6. 9761

    9761
    Standard Member

    Joined:
    May 16, 2005
    Messages:
    499
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    The is a retailer in the UK that sells DVI or VGA to Component dongles or cables, I will try my best to find the link!
     
  7. AMCross

    AMCross
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Messages:
    5,562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Livingston,Scotland
    Ratings:
    +166
    thanks guys :thumbsup:
     
  8. stuartmc

    stuartmc
    Standard Member

    Joined:
    Oct 20, 2004
    Messages:
    203
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Reading
    Ratings:
    +0
    The Gigabyte Passive cooled 6600 comes with a component dongle similar to DaveP's photo, available from ourselves and many others. Adding it to an existing card is, I believe, not possible.
     
  9. DaveP

    DaveP
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I can confirm that! I've just taken delivery of the Gigabyte 6600 Passive cooled card (see my other thread) and it does indeed come with the component dongle :smashin:

    Dave
     
  10. dejongj

    dejongj
    Distinguished Member

    Joined:
    Sep 11, 2003
    Messages:
    28,041
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Beautiful South
    Ratings:
    +4,481
    There are loads available where they are included in the retail package, but never seen them available separately...
     
  11. AMCross

    AMCross
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Messages:
    5,562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Livingston,Scotland
    Ratings:
    +166
    So are we assuming that my card nvidia 6800GT with dual dvi output can be converted to component output if i could get hold of one of the gigabyte dongle things :smashin:
     
  12. knowley

    knowley
    Standard Member

    Joined:
    Jul 18, 2005
    Messages:
    82
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    9
    Ratings:
    +0
    My ATI card came with component cables - UK.
     
  13. DaveP

    DaveP
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    You need to check the "s-video" outut on the end plate. If it only has the normal 4 pins then the dongle won't fit.
     
  14. Mr Footlong

    Mr Footlong
    Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2005
    Messages:
    401
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +50

Share This Page

Loading...