1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Component Cables??

Discussion in 'Plasma TVs' started by Fozz, Mar 23, 2005.

  1. Fozz

    Fozz
    Active Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    76
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Dublin, Ireland
    Ratings:
    +4
    Hi.
    I have just attempted to connect a DVD player to the PW7 mediabox using new Component cables.
    Now, these came with screw tops on near the tops that had the red/blue/green colour coding.
    I attempted to connect the first of these but it simply would not go onto the corresponding connector on either the DVD or the Mediabox.
    So i screwed the top part off revealing the gold connector part underneath.
    This slid onto the connector fine.
    I did the same with the other 5 connectors, noting the colour of the top each time and I believe I got em in the correct sockets (without the screw off covers I cannot tell which is which).
    I then noted that I could screw back on the cover and just not tighten it and the cables slid over the component connectors fine also.
    However, when I turned the Mediabox and dvd back on I can hear the sound of the DVD fine but the AV4c channel on the Mediabox picks up no signal.
    Hmm...so I then reversed the two end cables (Green and Red) on one end to see if I may have got em wrong.
    Still nothing.
    Note that the DVD player works fine using SCART.

    What are my options here?
    I'm confused and a bit frustrated at the thing now.
     
  2. pioneerman

    pioneerman
    Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    2,459
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    surrey
    Ratings:
    +61
    this might sound stupid but what about trying this;-put all the screw tops back on,selotape small peices of paper with the corresponding colour wrote :thumbsup: onto each one then take the screw ends off then reconnect.
     
  3. Fozz

    Fozz
    Active Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    76
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Dublin, Ireland
    Ratings:
    +4
    Em, but the screw tops will go on any of the connectors...they all look identical.
    I have since put the screw tops back on and the only thing that I am (kinda!) sure of is that the centre cable of each end is the Blue one.
     
  4. pioneerman

    pioneerman
    Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    2,459
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    surrey
    Ratings:
    +61
    also is your player set to component and not scart.
     
  5. pioneerman

    pioneerman
    Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    2,459
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    surrey
    Ratings:
    +61
    my dvd player has to be set to component or scart
     
  6. Fozz

    Fozz
    Active Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    76
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Dublin, Ireland
    Ratings:
    +4
    Ok, yea..I am wondering about that now.
    Note that I was able to see the correct cable colour and screw the correct colour coded tops back on so I know the cable is back as it was.

    Now, where do I set the DVD to Component?!
    It's the DVD player that comes with the Yamaya S200.
    I'll go back and look in the manual some more but I havent found that yet...
     
  7. Fozz

    Fozz
    Active Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    76
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Dublin, Ireland
    Ratings:
    +4
    Cheers Pioneerman.
    Sorted so I am!
     
  8. pioneerman

    pioneerman
    Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    2,459
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    surrey
    Ratings:
    +61
    good glad to be of help
     

Share This Page

Loading...