Centre channel on Onkyo 609 problem

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by xs2man, Jul 27, 2012.

Tags:
  1. xs2man

    xs2man
    Active Member

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    778
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +68
    Hi guys, I need a little help.

    I have been running my Onkyo 609 with 4 channels now since September, and no real problems, but was noticing I was missing out on proper surround sound.

    My set-up is B&W 685 fronts and 686 rears. I have just bought a M1 centre for it (my AV rack is already tight for space, and this was as big as I could go). I also have a B&W sub.

    Anyway, I cannot seem to get the centre to work. I have went into speaker settings, and run the test tone, but nothing comes out of the speaker.

    Do I have to run Audessey again to recognise the speaker? Is there a simple setting I am missing here?

    Any help much appreciated.
     
  2. John7

    John7
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2004
    Messages:
    2,848
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +998
    You need to go into the speaker configuration menus and enable centre channel speaker. Sounds like you have it set to phantom mode, where the left and right emulate the centre channel.

    Run Audyssey again when you have enabled it
     
  3. xs2man

    xs2man
    Active Member

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    778
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +68
    I had already enabled it, but still nothing coming through. Will run Audessey again tomorrow when I'm a bit more sober, lol.
     

Share This Page

Loading...