1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

capturing from a Pana NVDS50

Discussion in 'Camcorders, Action Cams & Video Editing Forum' started by irvind, Jan 25, 2005.

  1. irvind

    irvind
    Novice Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    42
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +2
    Hi

    I have a Panasonic NVDS50, purchased in Dubai, UAE, which came with a USB cable. I once got some footage onto my PC, but only short clips, it just wouldn't capture any more than that. Now I'm on an Apple Powerbook running OSX though, and it doesn't see the cam when connected, which is unusual as it usually sees anything I connect, regardless of drivers being installed or not. I'll email Panasonic to get some help with this, but I wondered (assuming I get the Powerbook to see the cam somehow), what I need to successfully capture with my set-up? The cam just has a mini-USB slot, no FW.
     
  2. MarkE19

    MarkE19
    Moderator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    17,121
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Rainham Essex
    Ratings:
    +2,389
    Yes it does have firewire:

    Firewire aka ieee1394, DV port and iLink

    To get full quality video onto a PC or Mac you need to connect via firewire. USB will only give you webcam type video quality.

    Mark.
     
  3. irvind

    irvind
    Novice Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    42
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +2
    Ah, it's certainly got a DV output, where did you find that spec sheet? I've run the model number through Google and not found much at all. In fact only 18 results, in English.

    Cheers
     
  4. MarkE19

    MarkE19
    Moderator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    17,121
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Rainham Essex
    Ratings:
    +2,389
    That was with a Google search :confused: , but I can't find the web site again now for some strange reason.

    Mark.
     
  5. irvind

    irvind
    Novice Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    42
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +2
    No worries, thanks for your help anyway!

    Cheers
     
  6. irvind

    irvind
    Novice Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    42
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +2
    Got the FW cable today and it all hooked up great, importing now, and no drivers needed. Thanks again for the help!
     

Share This Page

Loading...