Question Can't change area region in my lg led projector

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by P4rp0l0, Aug 27, 2018.

  1. P4rp0l0

    P4rp0l0
    Novice Member

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    3
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    World
    Ratings:
    +0
    Hello everyone I am new to the forum. I have read the faqs etc...hope I am not making any infringement.

    I am trying to change the region code but the code 02 (US) highlights in orange but I can't change it.
    I access it via diy ir led with instart-ezadjust-servpoweronly mp3 on a loop in VLC media player.

    Does anyone know how to do it?

    Thanks
     
  2. SeeMoreDigital

    SeeMoreDigital
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    2,893
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Nottingham, UK
    Ratings:
    +784
    What's the model number of your LG projector? What media have you tried playing?
     
  3. P4rp0l0

    P4rp0l0
    Novice Member

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    3
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    World
    Ratings:
    +0
    Hi seemoredigital

    My projector is an LG PA75U import from the US. Here in Europe apps and TV channels don't work with the US lock of this projector. The menu is exactly the same as the one I am seeing over youtube for the LG TVs.

    It's exactly like this one:
    LG TV Secret Service Menu with your Smartphone
     
  4. Dodgexander

    Dodgexander
    Moderator

    Joined:
    May 29, 2007
    Messages:
    15,235
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +4,411
    Moved to the projector forum :)
     
  5. P4rp0l0

    P4rp0l0
    Novice Member

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    3
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    World
    Ratings:
    +0
    Nobody can help?
     
  6. dave77

    dave77
    Active Member

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,549
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +243
    I would have thought the DVT tuner would be hardware, not software, so can't be changed.
     
  7. Joe Fernand

    Joe Fernand
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jan 20, 2002
    Messages:
    28,927
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    The Borders
    Ratings:
    +3,572
    Has someone given you any indication that changing a Region Code is going to allow the Online Apps and DTV tuner to work in the UK?

    Joe
     
  8. Joe Fernand

    Joe Fernand
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jan 20, 2002
    Messages:
    28,927
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    The Borders
    Ratings:
    +3,572
    Are you missing this bit from the YouTube link.

    Enter service menu/mode on LG TV with your smartphone IR blaster. Enter Password 0413 or 0000. I'm using Samsung Galaxy S4 IR blaster with app AnyMote Universal Remote ( https://play.google.com/store/apps/de... )

    Be very careful while playing with these service menus, wrong value could brick your TV. Don''t change any of the settings if you don't know what they do. The menu items can be selected with the “CURSOR UP/DOWN” key With the “CURSOR LEFT/RIGHT” keys, it is possible to: - (De) activate the selected menu item. - (De) activate the selected sub menu. With the “OK” key, it is possible to activate the selected action.
     

Share This Page

Loading...