Cannot FTP Freeserve

Discussion in 'ISPs & The Internet' started by Nakatsu_Hime, Sep 2, 2012.

  1. Nakatsu_Hime

    Nakatsu_Hime
    Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    502
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    UK / Hong Kong
    Ratings:
    +72
    I can no longer connect to my Orange (ex-Freeserve) webspace by FTP client any more. I think it has not worked since I replaced my previous router with an Orange Livebox.
    The FTP client's setting have not changed since it last worked.

    As per other solutions on the internet, I have disabled the Livebox's firewall, but Orange still refuses to send me my webspace listing.

    My webspace was not created using Orange's SiteBuilder. It was generated locally offline, then squirted up via FTP.

    Any other suggested solutions?
     
  2. spyder viewer

    spyder viewer
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    5,846
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Kent, UK
    Ratings:
    +1,285
    Does the web site still work?
     
  3. Nakatsu_Hime

    Nakatsu_Hime
    Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    502
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    UK / Hong Kong
    Ratings:
    +72
    Yes. My website is still there and all content is still present (even though it's not been updated for eons).

    www.europa-net.co.uk
     
  4. Nakatsu_Hime

    Nakatsu_Hime
    Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    502
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    UK / Hong Kong
    Ratings:
    +72
    Ah well. At least I tried asking here.
     
  5. Marc

    Marc
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 8, 2004
    Messages:
    11,726
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Titchfield
    Ratings:
    +1,101
    do you get a username/password prompt when you try to connect?
    do you get an error code response from the ftp server?
    have you tried using a dos prompt/web browser/different ftp client?
     
  6. Nakatsu_Hime

    Nakatsu_Hime
    Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    502
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    UK / Hong Kong
    Ratings:
    +72
    I'm connecting using Filezilla, but whatever FTP client I use, it seems to make the connection, but then fails to receive a directory listing of my webspace.
    There are no password/username errors being flagged, and there shouldn't be as I've not changed these at all.

    Web browsers can access all my website without difficulty.

    The console dump from Filezilla follows:

    Command: SYST
    Response: 215 UNIX Type: L8
    Command: FEAT
    Response: 500 Unknown command
    Status: Connected
    Status: Retrieving directory listing...
    Command: PWD
    Response: 257 "/"
    Command: TYPE I
    Response: 200 TYPE is now 8-bit binary
    Command: PASV
    Error: Connection timed out
    Error: Failed to retrieve directory listing


    Like I said before, the above used to work fine. I've not fiddled with any settings, which leads me to conclude Orange have altered something.
     
    Last edited: Sep 13, 2012
  7. Marc

    Marc
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 8, 2004
    Messages:
    11,726
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Titchfield
    Ratings:
    +1,101
    try it without passive (pasv) enabled or it'll use more ports than just 21, and they might not be open on the new router. The firewall won't necessarily matter, the ports need to be forwarded too unless it supports upnp and actually implements it successfully which many routers don't.
     
    Last edited: Sep 13, 2012
  8. Nakatsu_Hime

    Nakatsu_Hime
    Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    502
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    UK / Hong Kong
    Ratings:
    +72
    Well, I changed mode from Passive to active, and it worked straight away.

    Many thanks for your help.

    xxx
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice