1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Camcorder connection problems !

Discussion in 'Camcorders, Action Cams & Video Editing Forum' started by zapata, Mar 23, 2005.

  1. zapata

    zapata
    Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2004
    Messages:
    616
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Camberley
    Ratings:
    +17
    I am trying to connect my digital camcorder to my standalone dvd recorder. The firewire link works fine but I want an analogue signal so I get the time/date stamp. I recently bought a s-video and 3.5mm to scart all in one cable as I thought this maybe a good option. Connected the cam to the recorder via scart but I only get a black and white picture ! Checked that the recorder has s-video inputs for compatability just to make sure it can accept the signal. Anyone have any ideas otherwise I will have to revert to firewire.
     
  2. thebrummy_one

    thebrummy_one
    Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Messages:
    372
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    East London
    Ratings:
    +7
    It certainly sounds like an s-video/composite video type problem. Have you checked your camera av out settings? Maybe if you change those you may put the colour back in your cheeks!!! :devil:
     
  3. zapata

    zapata
    Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2004
    Messages:
    616
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Camberley
    Ratings:
    +17
    Thanks for the reply ! It never even crossed my mind that there maybe a setting on the cam, I will check it when I get home tonight.
     

Share This Page

Loading...