• New Patreon Tier and Early Access Content available. If you would like to support AVForums, we now have a new Patreon Tier which gives you access to selected news, reviews and articles before they are available to the public. Read more.

Cambridge DVD 57RWi squeal on standby

F

Filet Mignon

Guest
I recently purchased (and now on my 2nd) Cambridge DVD57RWi from Richer Sounds, and generally am very pleased with the quality of the unit - picture and sound are both superb. One thing that really bothers me is a LOUD 2 tone whine that resonates whilst it is in standby mode. I returned the 1st unit I bought as I thought that it may have been a problem with that particular DVD recorder.

The mains plug is a 2 pin which has been inserted into a 3 pin fused adaptor - could this possibly be the source of the problem?

Anyone else have a similar tale? If so how did you remedy it? Richer Sounds have suggested putting some 'acoustic matting' on the top to try to curb the noise!
 

StuBFrost

Established Member
Had the same problem which drove me mad so returned the unit and got a Panasonic instead.

Richer Sounds checked other units and they had the same problem. They thought it was when the clock led goes on and off.

Stuart
 

Ed Selley

Hi-Fi Editor
The wrong capacitor was fitted on a board. It is being changed but I don't know if there are still units that are doing it.
 

The latest video from AVForums

CES 2023 Round Up: New TV Lineups for 2023 from LG, Samsung, Panasonic, Hisense & TCL
Subscribe to our YouTube channel
Support AVForums with Patreon

Top Bottom